Што не и даде од рака да ти јадеПрв пат во мојот живот на прозор ми дојде врана и јадеше од лебот за гулабите. Колку е само голема по две по три залчиња наеднаш ги лапаше
Што не и даде од рака да ти јадеПрв пат во мојот живот на прозор ми дојде врана и јадеше од лебот за гулабите. Колку е само голема по две по три залчиња наеднаш ги лапаше
и мене да ме изеде таман за три животи ќе се најадеШто не и даде од рака да ти јаде
Прв пат во мојот живот на прозор ми дојде врана и јадеше од лебот за гулабите. Колку е само голема по две по три залчиња наеднаш ги лапаше
Кај мене најчесто идат дивите гулаби исто во парови и исто имам еден не знам дали е сам ама се живо и диво брка. Колку се само смешни кога ќе почнат да се бркаат од едниот крај до другиот на прозорот.И кај мене доаѓаат гаврани понекогаш ама си чекаат ред, дивите гулаби во парови секаде одат има еден сам изледа му се има упокоено партнерката или партнерот не можам да ги распознаам кои се машки кои се женски
Врапците се упорни
Кај мене најчесто идат дивите гулаби исто во парови и исто имам еден не знам дали е сам ама се живо и диво брка. Колку се само смешни кога ќе почнат да се бркаат од едниот крај до другиот на прозорот.
Но од вранава се уплашија и они дури, не можеа да и се доближат камо ли да земат да јадат.
Не знам кај тебе какви се гавраниве но овие кај мене се луди посебно па Септември кога имаат малечки и им паѓаат од гнездата се живо и диво напаѓаат.
Мада и они се плашат но сепак недај боже да ти слетаат на глава.
овој ми е чест гостин
Многу се паметни и имаат неверојатно сетило. Земјотресите пример кога беа, немаше ниту еден гулаб уште пред да почне ги снема.Овој кај тебе е поинаква раса, од овие што ги чуваат гулабарите/оние шо се собираат по плоштади, исти се со дивите по форма ама имаат различни бои, интересни се овие што им се прелева бојата на сонце
Еве ги овие големиве
Многу се паметни и имаат неверојатно сетило. Земјотресите пример кога беа, немаше ниту еден гулаб уште пред да почне ги снема.
Интересни суштества се и колку и да ги набљудуваш се поинтересни ти стануваат.
Тие немаат уши не слушаат, но затоа па видот им е толку добро развиен што не ни имаат потреба од слух.
Не знам дали си имал прилика да држиш гулаб во рака, исто е како да држиш мало маче кое целото трепери од страв.
Инаку кај тебе баш гаврани има тука се врани т. е тие црно сивите и едни од овие знаат да зборат ако не се лажам мислам беа гавраните.
хаха па добро овие кај тебе се изгледа по паметни, не се даваат така лесноНе оставаат овие да ги зема човек, се шетаат на масата и пеат нешто (истиот звук додуша секогаш )
и тие си бараат егзистенција па макар и контејнери да се тоаГавраните не доаѓаат сами по себе, само ако приметат дека се собираат други птици се дешава нешто и тогаш ќе се довлечкаат...
Има и страчки, косови и галеби, последниве се чести посетители на контејнерите...