Сакам да кажам/Сакам да прашам

BadBoy007

Активен Член
26 септември 2016
209
166
43
Мене па баш ми делуваш како трол и не делуваш самостојно воопшто, ако не се лажам собираше дружина за лов на диви ѕверки... ете паметам такви глупости без да сакам.
И да додадам... мислам дека форумот замре баш поради членови како тебе. Премногу се изнапишаа мислења а без ништо да се каже, замреа дискусии, не се дебатира на интересни теми и да се почне дебата ја уништувате со навреди, закани, препукувања... се сфаќате лично, сите ви се непријатели, само вие сте во право, непобедливи сте и сл.
Ако не се лажам околу пет години сум на форумов, не сум активна цело време, ама заклучокот ми е дека постојано се повторуваат членови со намера да провоцираат, дали сте се едни исти само со различни никови или не, не е битно, битно ве има цело време.
Комедија си. :rofl
Знам уште на почетокот на моето патешествие се замеривме околу една дискусија и ти се налути пошто не прифаќаш туѓи мислења т.е. тешко ги прифаќаш. Всушност не ни треба да ги прифатиш, само сакаш(е) сите членови да мислат како тебе.

Да сум трол, не сум, биди 100% сигурна во тоа!!! Имам попаметни работи од тоа да тролам пошто ако тролам други се тролам и себе со тоа што си губам време во глупости. Е сега тоа што имало некои препукувања и сл. работи биле решени бар што се однесува до мене, како било порано и со други членови не знам.

Едноставно луѓето си имаат обврски и поприоритетни работи од седење на форум и затоа ги снемува, нешто најлегитимно е тоа. ;)

И не ме обвинувај мене за судбината на форумот, баш тоа ми е најсмешно. Еве нека има повеќе членови и повеќе дискусија, ќе видиш дека ќе се подигне нивото на комуникација, вклучително и кај мене. Вака со многу мал traffic што би се рекло, не поштувам сообраќајни знаци и фурам со 200 на саат. :D @BadBoy007 и те како може да биде супер продуктивен и фино да пишува, што и секогаш го правам. На почетокот повеќе, додека да сфатам како стојат работите. И после, сакаш нејќеш се прилагодуваш на нивото и фураш тој фазон. ;)

Ќе биде подобро оваа година, ајде да дадеме шанса. Се' си е во ред со форумов и не ме обвинувај мене. На погрешно место го бараш дежурниот виновник. До пред да се зачленам на форумов не сум ни отварал ЦБ, така што појма немам што и како било во минатото и зошто повеќето престанале да пишуваат. Наместо да си среќна што се зачленив на форумов и влевам свежина и енергија (says me хаха), ти ме хејташ. Unbelievable.

Дојди мало да се смириме. :D (hug)

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Комедија си. :rofl
Знам уште на почетокот на моето патешествие се замеривме околу една дискусија и ти се налути пошто не прифаќаш туѓи мислења т.е. тешко ги прифаќаш. Всушност не ни треба да ги прифатиш, само сакаш(е) сите членови да мислат како тебе.

Да сум трол, не сум, биди 100% сигурна во тоа!!! Имам попаметни работи од тоа да тролам пошто ако тролам други се тролам и себе со тоа што си губам време во глупости. Е сега тоа што имало некои препукувања и сл. работи биле решени бар што се однесува до мене, како било порано и со други членови не знам.

Едноставно луѓето си имаат обврски и поприоритетни работи од седење на форум и затоа ги снемува, нешто најлегитимно е тоа. ;)

И не ме обвинувај мене за судбината на форумот, баш тоа ми е најсмешно. Еве нека има повеќе членови и повеќе дискусија, ќе видиш дека ќе се подигне нивото на комуникација, вклучително и кај мене. Вака со многу мал traffic што би се рекло, не поштувам сообраќајни знаци и фурам со 200 на саат. :D @BadBoy007 и те како може да биде супер продуктивен и фино да пишува, што и секогаш го правам. На почетокот повеќе, додека да сфатам како стојат работите. И после, сакаш нејќеш се прилагодуваш на нивото и фураш тој фазон. ;)

Ќе биде подобро оваа година, ајде да дадеме шанса. Се' си е во ред со форумов и не ме обвинувај мене. На погрешно место го бараш дежурниот виновник. До пред да се зачленам на форумов не сум ни отварал ЦБ, така што појма немам што и како било во минатото и зошто повеќето престанале да пишуваат. Наместо да си среќна што се зачленив на форумов и влевам свежина и енергија (says me хаха), ти ме хејташ. Unbelievable.

Дојди мало да се смириме. :D (hug)
Не те обвинувам тебе, туку членовите кои многу пишуваат, а малку кажуваат, односно го преполнија форумот со постови со лични препукувања. Ти едноставно си се вклопи во таа група.

• Ми се допаѓа
Реакции: BadBoy007

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Лошо момче, за да се заживее форумов се потребни повеќе луѓе. Повеќе луѓе = повеќе теми, повеќе различни мислења за една тема = повеќе дискусија итн итн. Некаде пред 2 или 3 години овој форум прилично опадна со активни членови, поради една или повеќе причини. Мене искрено, зошто сум малку по'хипстерски' oриентиран(хипстер, каква глупост), ми е потешко да отворам одредена тема зошто таа тема нема да има ни 10 мислења, и веројатно на крај или ќе заврши во канта или на крај на листа на теми, а не иде само да ги трупам. Еден период администрацијата тука беше малку поригорозна во контрола на сообраќај и од тогаш уште толку опаднаа дискусиите зошто беа кастрирани.
Сакам да кажам, би сакал повеќе луѓе и NHL, а не NBA судење(во хокејот ги оставаат да си ја завршат тепачката, секако без палките, и после судат, додека во НБА се суди секој контакт). Надежно дека тогаш нема да се полнат само СДК, Љубовна, Хит на денот и Што приготвивте последно.

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
Дечки, ве чекам на средно водно, за ноќно планинарење до врв и назад. Ајдете прекрасно е

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Реакции: BioTrpe and malo

BadBoy007

Активен Член
26 септември 2016
209
166
43
Сакам да кажам, би сакал повеќе луѓе и NHL, а не NBA судење(во хокејот ги оставаат да си ја завршат тепачката, секако без палките, и после судат, додека во НБА се суди секој контакт)
За ова 100% те подржувам. Ми иде да се изразам во стил...
фала курцу!!!
но ете нема така да се изразам. :D

NHL стил на судење и дозволување на “погруба“ игра и тоа е тоа што ќе го направи форумов различен од сите други. Нормално работи како лични навреди, пцовки итн. треба да се санкционираат, ама дебата, па и доведување под знак прашалник мислењето на другиот член (чисто да видиш дали стои цврсто на ставот :D) што не е провокација или подбуцнување како што многу сметаат треба да бидат толерирани до одредена мера и притоа егата да не бидат ни најмалку повредени пошто нема потреба од такви работи.

Сите критики и сл. работи се на база на форумски ник, а не на лична основа, така што тоа е тоа што ваљда било проблем во минатото, а и секогаш е по форумите. Знам дека @malo ме искритикува како @BadBoy007, а не како личност со име, презиме, матичен број и место на живеење. Затоа не се лутам и не замерувам. :)

адежно дека тогаш нема да се полнат само СДК, Љубовна, Хит на денот и Што приготвивте последно.
Ќе се полнат пошто се секогаш актуелни теми. :D

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Мене некако ми е досадно да ги слушам едните исти муабети зошто форумите се замрени, но притоа никој не се обидува да вложи барем малку во квалитет, и наместо тоа или чека некое препукување за да дели ум и правда, или е дел од тие препукувања на една или друга страна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and BioTrpe

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Мене некако ми е досадно да ги слушам едните исти муабети зошто форумите се замрени, но притоа никој не се обидува да вложи барем малку во квалитет, и наместо тоа или чека некое препукување за да дели ум и правда, или е дел од тие препукувања на една или друга страна.
Долу влата .. т.е. црнобела администрација, главна ствар у умирање на форумот!

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Долу влата .. т.е. црнобела администрација, главна ствар у умирање на форумот!

Поента во поента.
Поентасепшн.

Инаку може да се дебатира и без кавги, ама зборувам за квалитетна дебата, само треба да се сфати дека не сите имаат исто мислење како нашето. Еве конкретно јас и @malo поразлични не можеме да бидeме, мислам некој психоанализа ако ни прави онака има да биде целосна дијаметрала, за вегетаријанство сме дебатирале, за уште нешто не ми текнува што не се сложуваме, па ниту еднаш не сме се навредиле.
Ама кога трола некој и е дојден да провоцира, не знам што очекувате.
И што ако е замрен форумот? Поарно 5 квалитетни мислења да прочитам во било која тема, отколу 15 без врска. Не секогаш квантитетот гарантира квалитет.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Luckky, Saladin and malo

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Поента во поента.
Поентасепшн.

Инаку може да се дебатира и без кавги, ама зборувам за квалитетна дебата, само треба да се сфати дека не сите имаат исто мислење како нашето. Еве конкретно јас и @malo поразлични не можеме да бидeме, мислам некој психоанализа ако ни прави онака има да биде целосна дијаметрала, за вегетаријанство сме дебатирале, за уште нешто не ми текнува што не се сложуваме, па ниту еднаш не сме се навредиле.
Ама кога трола некој и е дојден да провоцира, не знам што очекувате.
И што ако е замрен форумот? Поарно 5 квалитетни мислења да прочитам во било која тема, отколу 15 без врска. Не секогаш квантитетот гарантира квалитет.
Не гледам ниту квалитет .. во Грујо е проблемот?