Не , ако треба ние нема да јадеме ама децата си добиваат што треба во целост . Не се правам некоја чесна и поштена и не знам што ,ама никогаш не би била со некој чиче само за пари , или со Албанец или човек од било која друга вера . Мислам сите знаеме како идат тие работи . Еве ти пример . Моја школска идеше со оженет албанец со две деца дома за пари . Забремени од него , ја зеде , ја тепал многу , денес нема ниту дете , ниту некој ја погледнува , ниту е со дотичниот господин , ниту некогаш ќе може да има деца ( го изгуби бебето у 7-ми месец од бременоста ) . Не се сите вакви , ама за да добиеш што сакаш , ќе мораш шупак ( извинете на израз ама морав ! ) да му лижеш на некој за едно ташниче од ЗАРА . Епа не , фала . Подобро ќе гладувам отколку да се лигавам . А за децата , секако ќе имаат што да јадат . Освен ако мажот ти е неспособен за работа , па неможе да се помрдне од пред тв за да оди и да најде пари за леб . Мојов фаќаше секаква приватна работа , дигање вреќи , перење коли , возење такси , понекогаш и одеше по костени , се , само да заработи за детето да има што му треба . И знаеш што ? Имавме пари и за детето и за нас , колку само сме иделе по кафиња со друштво .. Секогаш ми купувал што ќе посакам , никогаш не ми рекол ќе правиш ова за да добиеш тоа . Тоа веќе не е љубов туку уценување . Ете го послужи среќа , си најде државна работа , две деца имаме , точно е дека до едно време возеше крш кола , ама пред месец купи и кола . Таквите што го одбиваа дека немал пари денес буљаат во нас кога одиме некаде . А имаме едвај 21 година , животот е пред нас и допрва ќе ствараме , да порасне бебето и јас ќе барам работа здравје .. Епа кукло ти трчкај си по типовите со длабок џеб , ама утре немој да кукаш кога тие типови ќе те фрлат како искористено марамче , а оние кои немале пари и си ги одбила немој да ги буљаш утре кога ќе имаат пари и некоја шо вистински ги сака . Па нели бракот беше во добро и зло , и кога имаш и кога немаш ?