Сакам да кажам/Сакам да прашам

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Ита кажи ми ако се распрашаш и ако планираш да одиш викај ме и мене.
На овие години смешни ќе бидеме ама па сакам да научам да пливам, доста ми е од шлапкање во плитко по одмори:D
обавезно таман ќе си го делиме срамот хаха :D
јас @Beauty&Beast ако видам змија до мене во вода од страв ќе почнам да трчам по водата :D а еве на пример ако не најдеме некоја обука да те имаме во предвид да не учиш ти? :D

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Beauty&Beast

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Ita, @violetmoon ... на муабетов да се надоврзам, јас знам да пливам од многу мала, на некои си 5 / 6 години веќе си пливав без гума / мускули.
И најјакиот момент е што никогаш не пливам во плитко, особено за Охрид зборам, водата во плиткото е прљава, сите мочаат (Македонска „култура“) и сл.
Зимам душегот или гумениот чамец, и си веслам многу далеку, толку далеку одам, што се гледам од плажата буквално како точка во езерото, а јас ја гледам буквално цела плажа, од почеток до крај.
И тука започнува уживанцијата, далеку од сите, длабоко, чисто ... перфекција ;)

Чат пат по некоја водна змија ќе ми пројде покрај мене, али бидејќи се безопасни (водни се, неотровни), немам воопшто страв, си пливам и уживам.
Дури и си фаќам водни змии, колку имам уловено, малечки змиички, ќе ги фатам за краот од опашката, за да не ме каснат, па и да ме каснат ... ништо страшно, али сепак сум си претпазлива, и интересно е што за да се заштитат водните змии, додека сум ги држела со рака, испуштаат многу јака и специфична миризба, која што ја лачат преку кожата, за да се заштитат.

Едина последица е што потоа цел ден, раката мисриса од таа миризба, колку сакаш миј ја со топла вода и сапун, миризбата тешко се отстранува во наредни некои си 12 часа.

До кај го раширив муабетот, од пливање до змии завршив :D
Пa aкo е тaквa рaбoтaтa тoгaш веслaј си дo Албaнијa, бaрем плaжите пoубaви се. :)

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
обавезно таман ќе си го делиме срамот хаха :D
јас @Beauty&Beast ако видам змија до мене во вода од страв ќе почнам да трчам по водата :D а еве на пример ако не најдеме некоја обука да те имаме во предвид да не учиш ти? :D
Deal ;)
Уствари, добив идеја ... ќе ти пуштам една змија, и инстантно ќе научиш да пливаш :D
Пa aкo е тaквa рaбoтaтa тoгaш веслaј си дo Албaнијa, бaрем плaжите пoубaви се. :)
Има гранична полиција :)

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and escape

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
@Ita, @violetmoon ... на муабетов да се надоврзам, јас знам да пливам од многу мала, на некои си 5 / 6 години веќе си пливав без гума / мускули.
И најјакиот момент е што никогаш не пливам во плитко, особено за Охрид зборам, водата во плиткото е прљава, сите мочаат (Македонска „култура“) и сл.
Зимам душегот или гумениот чамец, и си веслам многу далеку, толку далеку одам, што се гледам од плажата буквално како точка во езерото, а јас ја гледам буквално цела плажа, од почеток до крај.
И тука започнува уживанцијата, далеку од сите, длабоко, чисто ... перфекција ;)

Чат пат по некоја водна змија ќе ми пројде покрај мене, али бидејќи се безопасни (водни се, неотровни), немам воопшто страв, си пливам и уживам.
Дури и си фаќам водни змии, колку имам уловено, малечки змиички, ќе ги фатам за краот од опашката, за да не ме каснат, па и да ме каснат ... ништо страшно, али сепак сум си претпазлива, и интересно е што за да се заштитат водните змии, додека сум ги држела со рака, испуштаат многу јака и специфична миризба, која што ја лачат преку кожата, за да се заштитат.

Едина последица е што потоа цел ден, раката мисриса од таа миризба, колку сакаш миј ја со топла вода и сапун, миризбата тешко се отстранува во наредни некои си 12 часа.

До кај го раширив муабетот, од пливање до змии завршив :D
Браво, јас ако видам змија ќе умрам на лице место, фобија..
А за пливање не ми е страв обожавам колку и да е далеку од брегот. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast and escape

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
@Ita, @violetmoon
Тие како точка ја гледале а таа буквално се...тоа е тоа, кога ќе ти се погодит двогледот или диоптерот.(y)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
http://www.telegraph.co.uk/news/201...woman-using-wwe-wrestling-moves-jailed-for-l/
Еве зошто не се верува на никој. Женава на пример, земала ги собрала бездомниците од улица за да им помогне, и на крај ја убиле, пред тоа секој ден ја малтретирале и таа ќутела. Значи многу ме нервира кога е наивен некој, премногу. Какви бездомници бе, истепај се тоа, нека оди нека работи.

http://www.dailymail.co.uk/news/art...-TESTICLE-mistake-covered-telling-shrunk.html
Овој па хирургов. :rofl
По грешка му направил штета на човекот и го лажел после. :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast