Сакам да кажам/Сакам да прашам

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Чисто информативно, ќе оди некој од форумов на The Prodigy за точно 2 недели, на 14 август, во Охрид?
Најверојатно оваа турнеја ќе им е последна, така да нема шанси да ги испуштам ... линк, карти веќе купени за Партер 1.

Поздрав до фановите ;)

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хистерија

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Каде се наоѓаат затворените базени во Скопје и кое време работат, дали секој ден, колку е карта, колку се длабоки, широки и долги?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Каде се наоѓаат затворените базени во Скопје и кое време работат, дали секој ден, колку е карта, колку се длабоки, широки и долги?
Јас само за Олимписки знам дека е затворен, ама таму цигани полно има, ако не ти смета. До 11 навечер мислам дека работи.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
малку срам ми е да прашам ама случајно да не знаеш дали на некои од базениве во Скопје држат обука за пливање на така малку повозрасни личности?
Едно време знам дека имаше, имав колешка една во пливачки клуб и рече имале и тренинзи редовни и обука за пливање. Оти срамно, што има врска. Појди и прашај или пиши им меил ако ти е срам лично, сигурно ќе ти вратат.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Едно време знам дека имаше, имав колешка една во пливачки клуб и рече имале и тренинзи редовни и обука за пливање. Оти срамно, што има врска. Појди и прашај или пиши им меил ако ти е срам лично, сигурно ќе ти вратат.
штом имале би требало уште да има, ќе им пишам баш, а срам ми е пошто малку глупо ми е тек сега да се учам, а сакам да научам

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast and violetmoon

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
штом имале би требало уште да има, ќе им пишам баш, а срам ми е пошто малку глупо ми е тек сега да се учам, а сакам да научам
Ита кажи ми ако се распрашаш и ако планираш да одиш викај ме и мене.
На овие години смешни ќе бидеме ама па сакам да научам да пливам, доста ми е од шлапкање во плитко по одмори:D

• Ми се допаѓа
Реакции: escape and Beauty&Beast

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
@Ita, @violetmoon ... на муабетов да се надоврзам, јас знам да пливам од многу мала, на некои си 5 / 6 години веќе си пливав без гума / мускули.
И најјакиот момент е што никогаш не пливам во плитко, особено за Охрид зборам, водата во плиткото е прљава, сите мочаат (Македонска „култура“) и сл.
Зимам душегот или гумениот чамец, и си веслам многу далеку, толку далеку одам, што се гледам од плажата буквално како точка во езерото, а јас ја гледам буквално цела плажа, од почеток до крај.
И тука започнува уживанцијата, далеку од сите, длабоко, чисто ... перфекција ;)

Чат пат по некоја водна змија ќе ми пројде покрај мене, али бидејќи се безопасни (водни се, неотровни), немам воопшто страв, си пливам и уживам.
Дури и си фаќам водни змии, колку имам уловено, малечки змиички, ќе ги фатам за краот од опашката, за да не ме каснат, па и да ме каснат ... ништо страшно, али сепак сум си претпазлива, и интересно е што за да се заштитат водните змии, додека сум ги држела со рака, испуштаат многу јака и специфична миризба, која што ја лачат преку кожата, за да се заштитат.

Едина последица е што потоа цел ден, раката мисриса од таа миризба, колку сакаш миј ја со топла вода и сапун, миризбата тешко се отстранува во наредни некои си 12 часа.

До кај го раширив муабетот, од пливање до змии завршив :D