Македонија ја ебаваат од раѓање...батали тоа...само не те разбирам а и овие вандаливе што фрлаат по полицијата со камења идр. што ќе биде ете ако нема полиција, нема АРМ..што ќе се случи ете ако полицијат почне да мава и да пука..ајде направи ми го твоето замислено сцнарио.Колку пати ве изебале, покрале и усрале мигрантите до сега? Има нешто или само параноја?
Од друга страна властите на држаата неколку пати беа во извештаите на разни меѓународни организации кои се бават со откривање на оф шор ситуации, во една имаше пет милијарди долари, во друга во швајцарија преку 300 милиони, а сега тука е и Панама...настрана најмалку 20.000 excess deaths од 1991-2016 и ова е само конзервативна процена. Само Скопје-2014 чини над 700 милиони евра, лично не верувам дека маржата им е испод 10%, гледајќи ја алчноста можеби повеќе накај 20%...корупција, непотизам, некадарност и неписменост....и сето тоа брането од страна на полицијата а ако затреба тука е и армијата, да припука по рајата како во Романија или рандом друга диктаторска припиздина...
Шо знам, мене повеќе ми е страв од хунза него од мигрант...
Јас попрво сите овие помилованиве, заедно со Иванов да ги собереме и се во контејнер да ги напикаме и правец Дрисла.