Вистините кои најмалку сакаме да ги слушнеме, се токму оние кои најмногу би ни користеле да ги знаеме.искрено кажано, твојот одговор не ме задоволи
Жан Д Ла Бриер.
Вистините кои најмалку сакаме да ги слушнеме, се токму оние кои најмногу би ни користеле да ги знаеме.искрено кажано, твојот одговор не ме задоволи
Абрахасче душо моја, не туку ми врти ко киша око Крагујевца, што би рекли Срби...јас вистината најмногу сакам да ја слушнам а на тој Жан дрмр тури му таквото:Вистините кои најмалку сакаме да ги слушнеме, се токму оние кои најмногу би ни користеле да ги знаеме.
Жан Д Ла Бриер.
искрено кажано, твојот одговор не ме задоволи
Се можам да рзберам ама дека човек може да умре кога и како му е воља????
Да изврши самоубиство, на тоа ли се мисли??
1. Не е слободна волја, туку чиста - вистинска волја.Разгледував и читав за телемата неколку години уназад, тука на форумов, и многу работи донекаде ми се разјаснија, ја сфатив донекаде таа слободна воља..но вака гледано, мислам дека лесно е да ја спроведувате додека сте сами, кога немате одговорности и обврски кон фамилијата..уствари сакам да прашам, како ќе постапува еден телемит ако има дете наркоман, криминалец, коцкар или алкохоличар..како ќе го остави детето да живее по своја воља??
Можеби е глупо прашањето ама ме интересира вашиот одговор.
Воопшто не помислив на тебе и не заклучувам ништо за твојата фамилијарна и брачна сосотојба.1. Не е слободна волја, туку чиста - вистинска волја.
2. Како заклучи дека сме без обврски?! Мислиш дека јас немам сопруга, семејство?
3. Без разлика дали е дете или возрасен, зависноста неможе да биде живеење според своја волја, кога го користам терминот волја, мислам од телемитски аспект, да не се повторувам. Ако нечие дете западне во таков проблем, тогаш должност е да му се објаснат сите последици од тоа, и додека не стане полнолетен и зрел човек, да му се забрани да носи одлуки што може да му го уништат здравјето.