Телема

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Два од овие имам, едниот е дури и подобро направен ;)

„Мојот број е 11, како и броевите на тие што се наши. Петокрака Ѕвезда, со Круг во Средина, а кругот е Црвен. Мојата боја е црна за слепите, но сина и златна гледаат тие што имаат вид. Исто така јас имам скриена слава за тие кои ме љубат.“
--- Книга на Законот, I:60

Чувајте таму нешто за мене... и зошто не цена од 150 денари никој да не земе - освен оној што знае што зема. :cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: Abraxas

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Чувајте таму нешто за мене... и зошто не цена од 150 денари никој да не земе - освен оној што знае што зема. :cool:
Без гајле, ти чуваме :)
А за цената, вчера се договаравме колку да биде, ама не падна дефинитивна одлука, само да биде тука некаде, 50 мали, 70 големи. Ќе видиме утре во секој случај.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Без гајле, ти чуваме :)
А за цената, вчера се договаравме колку да биде, ама не падна дефинитивна одлука, само да биде тука некаде, 50 мали, 70 големи. Ќе видиме утре во секој случај.

И во петок кога ќе пристигне македонскиот превод на „Канонот“ на Вилијам Стирлинг - знаеш, 2-3 примерока турни настрана :)

milan-cathedral.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Abraxas

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Се можам да рзберам ама дека човек може да умре кога и како му е воља????
Да изврши самоубиство, на тоа ли се мисли??:eek(think)

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Се можам да рзберам ама дека човек може да умре кога и како му е воља????
Да изврши самоубиство, на тоа ли се мисли??:eek(think)
А кој вели дека мора да разбереш? Многу нешта што имаат смисла за еден човек, се бесмислени за друг. Ако судиш единствено од поглед на твоето гледиште, тогаш ништо не си направила.
Труди се да се разбереш себе си, тогаш ќе немаш потреба да гледаш на другите низ призмата на сопствените искуства, потреби и убедувања.

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
А кој вели дека мора да разбереш? Многу нешта што имаат смисла за еден човек, се бесмислени за друг. Ако судиш единствено од поглед на твоето гледиште, тогаш ништо не си направила.
Труди се да се разбереш себе си, тогаш ќе немаш потреба да гледаш на другите низ призмата на сопствените искуства, потреби и убедувања.
тешко понекогаш и самата да се разберам, стално има "некој друг"што ми ги мати мислите, ми се убацува оддеднаш..хаххаха..не ќе да е шала...ама бидејќи на памет го знам текстот, мислам дека заслужувам, па и другите, барем малку објаснување..зарем сака некој да умре, па и датум и врем и начин да си одреди???
Остави ме мене, не судам значи ништо, едноставно си поставив прашање!:(

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
тешко понекогаш и самата да се разберам, стално има "некој друг"што ми ги мати мислите, ми се убацува оддеднаш..хаххаха..не ќе да е шала...ама бидејќи на памет го знам текстот, мислам дека заслужувам, па и другите, барем малку објаснување..зарем сака некој да умре, па и датум и врем и начин да си одреди???
Остави ме мене, не судам значи ништо, едноставно си поставив прашање!:(
Како можам јас да ти одговорам зошто е нечија волја да умре?! :)
Тоа е како да бараш од стрејт дечко да ти објасни зошто оние што се геј не сакаат девојки....
Ако Волјата застане и викне Зошто, привикувајќи го Затоа, тогаш Волјата застанува и не прави ништо. ;)

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Како можам јас да ти одговорам зошто е нечија волја да умре?! :)
Тоа е како да бараш од стрејт дечко да ти објасни зошто оние што се геј не сакаат девојки....
Ако Волјата застане и викне Зошто, привикувајќи го Затоа, тогаш Волјата застанува и не прави ништо. ;)
:eekискрено кажано, твојот одговор не ме задоволи:nah