Телема

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Минимум 18 год. а максимум колку е, со оглед колку степени имате, или пак немора секој да го достигне најгорниот степен?
Ме занима и дали има разлика во напредувањата кај вас, дали може некој да повторува некое ниво а некој брзо да стигне до последното?
Читав дека за некои ритуали кои на пр.една недела се применуваат, нив им треба припрема по 6,12 или 18 месеци припрема.
Ти благодарам:)

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Минимум 18 год. а максимум колку е, со оглед колку степени имате, или пак немора секој да го достигне најгорниот степен?
Нема максимална граница, само минимална.
Ме занима и дали има разлика во напредувањата кај вас, дали може некој да повторува некое ниво а некој брзо да стигне до последното?
Читав дека за некои ритуали кои на пр.една недела се применуваат, нив им треба припрема по 6,12 или 18 месеци припрема.
Ти благодарам:)
Ова не е училиште или факултет па да има уписна сесија.....или повтрување на клас. Напредувањето зависи од индивидуата и нема правило дека оној што во пократок период достигнал некој степен е подобар од оној што му требало повеќе време. Сепак, од еден до друг степен постои минимален период пред кој неможе да се добие надедниот на пример по примањето на прв степен, мора да поминат минимум 9 месеци пред да може иницијантот да напредува во втор. Тој период е предвиден за да се помине материјалот и праксите предвидени за тој степен.

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон!

Имам чест и задоволство да ве информирам дека на овогодинешниот саем на книгата што ќе се одржи од 12-ти до 18-ти април, повторно ќе бидат изложени телемитски дела, на штандот на Алеф. Меѓу нив, ќе биде и најновиот број од весникот самек, кој за разлика од останатите броеви, овој пат одлучивме да биде исклучиво од есеи на членовите од Secret Fire оазата. Ве очекуваме.

Љубовта е закон, љубов под волја!
Пред утрешниот старт на саемот на книгата, да дополнам дека на штандот на Алеф, покрај телемитска литература, ќе може да се купат и следниве беџови со телемитски симболи:
FB_IMG_1460060374909.jpg

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Пенкала и упаљачи ќе има?:D
Бежови бее,(facepalm)
Сигурно имаа скриен текст од позади:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Јас сакам магнети за на фрижидер:giggle
Има едно правило - понудата е диктирана од побарувачката. На последниот саем, на секој купувач на книга, во просек имаше тројца што бараа беџови или ланчиња. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica and misterija