Чет муабети (ти реков-ми рече)

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Mожно е. Сепак ми беше чудно јајце у шише. Ој пикни го да те видам. Среќа имав шише со широка уста.
:rofl:roflА како ли брашното си го ставал:roflпа нели убаво пишав, инка да ставиш:roflоф леле, не го бива секој за во кујна:rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable° and corki

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Чекк се мисли сега со што да ги мачка:DDDDDDDDD
Неееееее..не се мислам, јас мачкам по желба, кој со што сака, таква намачкана палачинка ќе добие;)може и солена, со урда, денес е петок, таман:D

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Неееееее..не се мислам, јас мачкам по желба, кој со што сака, таква намачкана палачинка ќе добие;)може и солена, со урда, денес е петок, таман:D
Ти требаше палачинката да ја намачкаш со што сакаш, зш соланге ги сака секакви кога ти му ги правиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Solange

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Ти требаше палачинката да ја намачкаш со што сакаш, зш соланге ги сака секакви кога ти му ги правиш.
Можеби он си доби каква сакаше, ти му веруваш на него или на мене:Dилинаникојгарант:giggle

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
„Прирачник за анти-антилкохоличари“ - не е прирачник, туку исповед на Џамбаз, што му се случувало и што правел како последица на пиењето. Како започнал, каде завршил, згоди, незгоди.
Не се согласувам со мајка ти, таа книга е за сечија возраст. Впрочем неколкуте секс сцени, само ќе те научат како не треба да имаш односи :)
Лесна е за читање, бидејќи има исповеден тон, со огромна доза на автохумор. Нема некоја уметничка вредност, дури и не може да се каже дека е некој обид за „автобиографија“ бидејќи многу од работите нема начин да се докажат дека биле такви, какви што тој ги кажува, и искрено сметам дека пола од работите така убаво ги има нашминкано, сѐ со цел читање на книгата.

Единствена причина поради која мајка ми не сакаше да ја читам книгата е тоа да не ги доживувам реалните работи (кои ите како беа страшни, трауматични и фала му на Бога веќе ги нема 3-4год) преку книга. . Да не се уништам уште толку..
Ќе ја прочитам и ќе видам што е тоа што велиш уфилмано.. А дека има работи кои алкохоличар ги прави а за луѓе што не доживеале се само филм.. Верувај има, од идкуство ти кажувам.. Работи кои со душа чекам како што бледеат да ги снема.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Единствена причина поради која мајка ми не сакаше да ја читам книгата е тоа да не ги доживувам реалните работи (кои ите како беа страшни, трауматични и фала му на Бога веќе ги нема 3-4год) преку книга. . Да не се уништам уште толку..
Ќе ја прочитам и ќе видам што е тоа што велиш уфилмано.. А дека има работи кои алкохоличар ги прави а за луѓе што не доживеале се само филм.. Верувај има, од идкуство ти кажувам.. Работи кои со душа чекам како што бледеат да ги снема.
:)
Многу ми е смешно што веднаш тргнувате од претпоставка „некој што ги нема доживеано“.
Кој ти рекол тебе дека ги немам доживеано?
Реално ти кажувам, некои работи се уфилмани, и од книжевен аспект се вика хиперболизирање, со цел добивање појак ефект. - вака накратко да ти објаснам.
Ова од книжевен аспект, а од аспект на човек што сите тие работи ги има доживеано на своја кожа, да, уфилмани се. :)

Solange

Член со 30 казнени поени
6 април 2016
112
132
43
Гледај сега, ке побараш палачинка а урда ке ти дадат...абе жени.:gjavol
На трите хотери од спотот да им дае од урдата.:rofl