Немав намера да те навредам, само сакав да ти посочам дека објаснувам наједноставно што можам за да не помислиш дека бог го замислувам како телетабис, бидејки тоа го правиш цело време, ги извртуваш зборовите и ја занемаруваш поентата.
Велиш:
,,Не мора да постои креатор, тоа е само замислување на мали џокица како треба да биде космосот, дека некој морало да го створи иначе немало да постои.
Како сомун леб, немој мора да го замеси и испече инаку нема да постои, од камено време истите муабети се вртат.
Универзумот најверојатно е вечен и немал почеток а тешко дека ќе има и крај, а туку е и опцијата за мултиверзум, никаде нема место за некаков си креатор.
Пази мајката, а онда кој го креирал креаторот
мислам ок, тие се теолошките дилеми со векови, знам дека мислиш дека е тоа нешто нова ама раја си чукала глава со илјадиници години околу тие прашања и ништо не направиле досега.''
-
Бог е самиот универзум, пишав веќе неколку пати дека тој не е одвоен од материјата и енергијата, тој е материјата и енергијата. Бог е креатор на самото постоење, дури и да нема почеток и крај, постоењето постои и тоа е доволен доказ.
,,Останува фантазијата, фикцијата, `чувството` пошто чоекот е исплашен од огромниот космос и својата смртност и си прави калакурници во умот со концепти за креатори, божанства, енергии...''
-
Обично луѓето кои што се плашат од смртта и неможат да се помират со својата смртност се оние кои што веруваат во злото и за да се заштитат од истото креираат божества за кои веке мака ми е да кажувам дека немаат врска со сето она што јас го кажувам.
Јас не се плашам од смртта, не чувствувам дека треба некој да ме заштити од нешто, не постои ништо што го загрозува моето постоење. Не ми менува ништо тоа дали има задгробни животи или не, јас само во овој живот сум ,,мало'' , не гледам зошто би ме тешела помислата дека некогаш повторно ке се инкарнирам.
,,А концептот на зло кој го изложив е јасен и лесно се демонстрира, интересно вака сите си предат за непостоење на зло ама мавни им шамар и земи им новчаник веднаш се лутат, којзнае оти не им текнува дека тоа уствари не е зло, да си проконтемплираат троа во тие моменти...''
-
Затоа што се водени од своето его. Егото е оној дел од твојата свест кој што те става во заблуда дека си одвоен од целината, од универзумот, од изворот... кога човекот, кој е всушност само една капка во морето, мисли дека е одвоен од сите останати капки кои што го сочинуваат истото, тогаш се плаши од својата околина, мисли дека е загрозен и дека мора да се бори ... така се создава погрешната слика за злото, така се создаваат стравот и сите негативни емоции кои што произлегуваат од него.
,,Не е нагонот љубов, нагонот е нагон, животиње кога се парат не се парат оти се сакаат него ги тера нагонот, горилата на пример, ако женката не е спремна за парење, `ја боли глава`
ја принудуваат со снажен и прецизен бокс во глава, класичен нокаут и после и се качува и ја оплодува. Може е до мене ама такви ствари не ми делуваат како љубаф.
Си има причини и јасни еволутивни процеси кои ги натерале гавраните да бидат моногамни, није то љубав.''
-
значи сепак ја ограничуваш љубовта само на љубов помегу маж и жена...
Ај повторно прочитај што имам напишано, веке мачно ми е се едно исто на милион начини да објаснувам.
Инаку и сексот помегу луѓето не личи многу на љубов. Животните бар го користат за одржување на потомство, а нагонот за имање потомство е поттикнат од љубовта кон постоењето на својот вид, додека човекот со сексот, меѓу другото и тргува...ЕЕЕЈЈЈЈ!!! Мора да е голема таа љубов штом е толку барана на пазарот.
И за последното
-
Љубовта не е спротивност на злото, туку доброто.
Инаку... и дуалноста е илузија