Нека биде волјата Твоја, како на небото, така и на земјата

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Ах, @malo malo .... Повторно истите глупости како и во останатите теми.
Истите ликови што таму беа против (се инаетеа и по секоја цена одеа контра) тука повторно се контрираат, макар иделе и против самите себе.
Колку контрадикторности прочитав во нивните коментари и колку само од инает пишуваат без цел да научат нешто или да ги видат поинаквите размислувања од своите.
Плавушата не ги ни чита твоите мислења а сепак се дрзнува да возвраќа, вон-јавачот пак бетер од 6 - годишно дете (кога му кажуваш дека ке ја скрши количката, а тој повторно и повторно ,,нема да ја скршам,, па после две минути колата е на половина и без тркала) контрира...
Немам коментар.
Овој форум од давно е за нигде поради истите ликови кои ги уништуваат сите едукативни ... паметни теми (за разлика од оние ,, Колку голови постигнал Меси,, , ,, Колку сладоледи јадете на ден,, и слични)
Ок офф - топик сум па еве
Мистеријо .. не е воља туку воЛЈа ... Ок .. инаку тоа значи дека кога ке умреме ке ја имаме божјата волја .. или пак не знам што пишувам ... битно ја спомнав божјата волја и БОГ кој е креатор, а ние влеговме во неговата креирана игра .. ох пак грешам ,,
Ах, па јас не пишувам за некого да учам, пишувам за себе да се учам, но искрено не ми е никаков предизвик да објаснувам се едно исто. Нека контрираат, тоа е добро ,но се надевав на некои поинтелегентни реплики, вака се гледа дека се реплицира од инает.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Значи с`клет ме фаќа од муабетот веќе. Љубовта била романтика... мајчинството романтика ли е? Или и за мајчинството не треба да зборуваме како за љубов, за да не се збуните, можеби и чувствата кои мајката ги има за своето дете треба да имаат друг термин, бидејки не се според твоето толкување - романтични.
Не реков никаде дека љубовта е романтика.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Не реков никаде дека љубовта е романтика.

Зошто претпоставуваш дека не разбирам? :)
Секогаш кога некој ќе се спротивстави на вашите мислења вие претпоставувате дека се неинформирани, незаинтересирани за себе и за себе-спознавање и дека критикуваат затоа што не разбираат.
Ако нешто не разбирам, јас си ќутам и слушам и гледам. Ако се вмешам во нешто и се вмешам контра, значи дека нешто во сето тоа не штима, не е во ред.
Зошто сте се согласиле, јас не знам, веројатно затоа што ви е убаво да верувате во таа романтика дека над сѐ и после сѐ е Љубов. Можеби ви изгледа премногу ладна помислата дека таму над сѐ и после сѐ всушност има само едно бесконечно ништо, бесконечна нула, која сѐ шо е, е само бесконечен потенцијал, односно бесконечна интелигенција која просто постои оти има моќ да постои.
Уште да пишеш дека ништото го замислуваме во розева боја и во форма на срце... ептен ке ја доловиш сликата.
...
А што имаш толку против љубовта?

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
...
А што имаш толку против љубовта?
Болдираното не вели дека љубовта е романтика. Знам што сум напишала и никаде не пишува дека љубовта е романтика.
Уште помалку па некаде пишува дека имам нешто против љубовта.
Но нема везе, нели само се инатам без интелигентни реплики.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Болдираното не вели дека љубовта е романтика. Знам што сум напишала и никаде не пишува дека љубовта е романтика.
Уште помалку па некаде пишува дека имам нешто против љубовта.
Но нема везе, нели само се инатам без интелигентни реплики.
Кога пишав за инаетот и неинтелегентните реплики, искрено мислев на Outrider.
...
Ок, да се контраме може до бескрај, јас се откажувам од темава бидејки почна напорна да ми станува и веќе не чувствувам желба да пишувам. Никој од нас не е во право и секој од нас е во право, се зависи од која страна се гледа.
Одам сега надвор да вдишам длабоко, да ја чувстувам божјата љубов и да ја споделувам понатаму, а и да имам доволно време да си наберам од глуварчињата кои ми растат во дворот, после 11 губат од хранливите материи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Holla and misterija

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Постоењето постоело пред да постои?
Знаеш и самиот дека е бесмислено нешто да постои пред да постои, "креирањето" всушност е манифестација на самото постоење во сите негови можни варијанти.
На пример кога некој ќе ти каже дека хидроцентралата има генератор, ти знаеш дека истиот не генерира енергија, туку трансформира еден вид - механички, во друг - електричен. Но сепак не одиш во ЕВН да им попуваш дека не треба да стои генератор туку трансформатор на енергија.
Креаторот е самото постоење, неговите "креации" се всушност манифестации на неговата суштина (неговиот "образ").

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo