Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Гласаше зашто мислиш дека ќе освои, а мислиш дека нема да освои! Because of logic. :D
Пa aкo прoдoлжил филмoт кaкo штo беше дoдекa гледaв, немa дa oсвoи. И плус кaкo штo читaм кoментaрите, сите пaѓaaт нa Стив Џoбс тaкa дa ништo чуднo нa тoј aктер дa му гo дaдaт oскaрoт. Јaс пoсaкувaм Леo дa oсвoи, 5 пaти веќе сaмo честитa чoвекoт, реднo е дa му честитaaт. Кaкo штo кaжaв, спoред мене немa oскaр дo кaде штo гледaв, пoнaтaму не знaм. :)

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
Пa aкo прoдoлжил филмoт кaкo штo беше дoдекa гледaв, немa дa oсвoи. И плус кaкo штo читaм кoментaрите, сите пaѓaaт нa Стив Џoбс тaкa дa ништo чуднo нa тoј aктер дa му гo дaдaт oскaрoт. Јaс пoсaкувaм Леo дa oсвoи, 5 пaти веќе сaмo честитa чoвекoт, реднo е дa му честитaaт. Кaкo штo кaжaв, спoред мене немa oскaр дo кaде штo гледaв, пoнaтaму не знaм. :)
Кај прочита дека сите паѓаат на Steve Jobs? Филмот освен петте награди за Фасбендер, нема земено ниту една друга во предоскаровските церемонии во САД. Од друга страна - The Revenant собра неколку за кинематографија (разбирливо и заслужено), режија и музика (иако музиката не е eligible за Оскар). Ако споредуваш Фасбендер - Ди Каприо, пак 8:5 е во корист на Лео. Дури еден f***ing Paul Dano за Love and Mercy има собрано повеќе актерски награди сезонава од Фасбендер.

Или ти ги читаше „рецензиите” од налик-на-тебе луѓе „кои се разбираат од филмови”? :D

Настрана тоа што да оценуваш нечија глума на невидено или недоволно видено само по себе покажува каков филмоман си. ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Кај прочита дека сите паѓаат на Steve Jobs? Филмот освен петте награди за Фасбендер, нема земено ниту една друга во предоскаровските церемонии во САД. Од друга страна - The Revenant собра неколку за кинематографија (разбирливо и заслужено), режија и музика (иако музиката не е eligible за Оскар). Ако споредуваш Фасбендер - Ди Каприо, пак 8:5 е во корист на Лео. Дури еден f***ing Paul Dano за Love and Mercy има собрано повеќе актерски награди сезонава од Фасбендер.

Или ти ги читаше „рецензиите” од налик-на-тебе луѓе „кои се разбираат од филмови”? :D

Настрана тоа што да оценуваш нечија глума на невидено или недоволно видено само по себе покажува каков филмоман си. ;)
Во ред. Јас тоа што го видов не ми се допадна ама ај, целиот филм не ми се допаднал иако не реков така.
Ај ќе го гледам и ќе ти кажам.

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
Во ред. Јас тоа што го видов не ми се допадна ама ај, целиот филм не ми се допаднал иако не реков така.
Ај ќе го гледам и ќе ти кажам.
Зборувавме за глумата на Ди Каприо не за филмот како целина. ;)

Не ми кажа кои се тие сите што паѓаат на Steve Jobs.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Зборувавме за глумата на Ди Каприо не за филмот како целина. ;)

Не ми кажа кои се тие сите што паѓаат на Steve Jobs.
Па тоа ти викам, до таму каде што гледав не ми се допадна, понатаму не знам можеби одлично глумел.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
1. Star Wars VII - The Force Awakens
2. Whiplash
3. Mad Max: Fury Road
4. The Martian
5. The Immitation Game

Тоа ми се топ 5 од вкупно десетина изгледани во 2015. Како што можете да видите повеќето се блокбастери што нема врска со мојот вкус колку што има врска со тоа што немам повеќе време за филмови по дома. Повремено одам до кино а таму тоа е што е, не е некој преголем избор. Star Wars ми направи мерак како фан а Whiplash е перфектен нискобуџетен филм и доказ дека не треба многу пари за да се направи ремек-дело.

Се надевам на повеќе време оваа година, има доста филмови за кои се зборува во моментов и сакам да ги изгледам Spotlight, The Revenant, Hateful 8 итн...

ЕДИТ:
Interstellar и Dawn of the Planet of the Apes ми се изгледани на крајот на 2014 иначе ќе беа во врвот на листата.

Откриена од поодамна. Another Earth е најдобар филм од листата, победник на Sundance фестивалот за независни филмови, ако се сеќавам добро...

Знам дека се правеше некаде муабетов ама пак не можам а да не промрчам, значи не и не и не, не смее да се сквернави името на Макс Рокатански, неговиот лик и дело и мисијата за која што беше пратен на филмското платно со филмот од 2015 во кој Макс го глуми Шарлиз Терон. Со кука наместо шака.
Не и не :nah

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
1. Star Wars VII - The Force Awakens
2. Whiplash
3. Mad Max: Fury Road
4. The Martian
5. The Immitation Game

Тоа ми се топ 5 од вкупно десетина изгледани во 2015. Како што можете да видите повеќето се блокбастери што нема врска со мојот вкус колку што има врска со тоа што немам повеќе време за филмови по дома. Повремено одам до кино а таму тоа е што е, не е некој преголем избор. Star Wars ми направи мерак како фан а Whiplash е перфектен нискобуџетен филм и доказ дека не треба многу пари за да се направи ремек-дело.

Се надевам на повеќе време оваа година, има доста филмови за кои се зборува во моментов и сакам да ги изгледам Spotlight, The Revenant, Hateful 8 итн...

ЕДИТ:
Interstellar и Dawn of the Planet of the Apes ми се изгледани на крајот на 2014 иначе ќе беа во врвот на листата.
(bravo) за The Imitation Game. Еден од подобрите биопикс lately, и мојот омилен од минатогодишните номинирани за Оскар. И Whiplash беше еден од подобрите лани. The Martian исто е одличен - за сега ми е на второ место од гледаните од 2015та. Star Wars и Mad Max уште не ми се гледани, но искрено, не би ме изненадило Mad Max Fury Road да изненади со Оскар за најдобар филм, сега, откако собра речиси сѐ по доделувањата низ Америка.

Распоредот на филмовите ми е направен според тоа кој најпрво го имам гледано годинава:

01. Another Earth (откривањето на Brti Marling ми беше едно од најдобрите работи поврзани со филмовите оваа година! Така да, би ги додала и I Origins + Sound Of My Voice + The East, но овој го издвојувам)
02. Birdman (годинава имаше топ филчиња номинрани за оскар, покрај Birdman екстремно многу ми се допаднаа и Whiplash и СЕКАКО The Grand Budapest Hotel со мојот ми омилен Андерсон)
03. Big Eyes
04. The Hundred-Foot Journey
05. Ex Machina
06. Unbroken (покрај Brit Marling, откривањето на Jack O'Connell беше едно од најдобрите откритенија! Исто така, неговите Starred Up и '71 се пре пре предобри филмови, но Unbroken е убедливо НАЈДОБРИОТ ФИЛМ што го гледав годинава!)
07. The Squid And The Whale
08. Stuck In Love
09. Inside Out (еден од најдобрите цртани некогаш направени)
10. Love and Mercy (не ги слушам Beach Boys али филмчево е одлично, од приказна, до режија и секако пред се, глума)
Одличен вкус! Another Earth и мене ме воодушеви кога го открив. За Birdman не вреди ни да се дискутира, исто и за Inside Out. Ex Machina беше солиден, исто така. ;)

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Io Sono

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Знам дека се правеше некаде муабетов ама пак не можам а да не промрчам, значи не и не и не, не смее да се сквернави името на Макс Рокатански, неговиот лик и дело и мисијата за која што беше пратен на филмското платно со филмот од 2015 во кој Макс го глуми Шарлиз Терон. Со кука наместо шака.
Не и не :nah
Знам и јас дека е Love/Hate филм така да нема да навлегувам во дискусии премногу. Си има мани, посебно тоа што викаш, Макс не е главна улога :) . Тоа мене сепак не ми го расипа уживањето.