Чет муабети (ти реков-ми рече)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Битно ја разработивме темава .. кул
Ова зборев во последниот пасус. Пишување/цитирање колку да се каже нешто...
Да беше вака наострен да разработиш и други теми, за кои 99% сум сигурна дека имаш мислење, ќе беше уште покул.

@Electra :)
Види и до менталитетот е. Секакви сфаќања.
А тоа да се отвори застарена тема. Сум размислувала повеќе пати и на крај гледам дека е од 2013, 2012 и го бришам коментарот. Што од потсмев и избегнувам да се нервирам, што од "стравот" дека веќе ќе нема кој да коментира и испаѓа дека колку и да ти е интересна темата само еднаш ја отвараш и ја баталуваш.
А тоа дека "Јас си имам свое мислење" не е кај секој "јас завршив со коментирање, ти си во право"
Кај некој тоа мислење значи дека очекува некој на тоа мислење да се спротистави, да продолжи со коментирање. Се зависи од карактер
Менталитет, да... но и (не)искуство.
Со ова ми потврди дека немаш многу искуство по форуми. Ништо страшно, само бар воздржи се од критикување дури се привикнеш.
Што има врска ако е стара темата? И 15 години да нема никој пишано, а ако имаш желба да пишеш - ќе си пишеш. Напротив, баш е фино кога ќе се ископа стара тема, па сите гледаме што сме напишале, па дали уште исто мислиме.
Што има да се плашиш дека никој нема отпосле да пише? :eek Тоа не говори воопшто за квалитетот на мислењето.
Има теми каде единствено мислење е тоа од авторот... ај да се отепа тој што ја отворил.
Фактички, стравот ви лежи во виртуелната репутација. Мислите дека ако добиете лајкови или ако некој пише после вас, автоматски сте двигател на дискусијата, добри форумџии, ве сакаат и сте вредни за почит.
Види го @Outrider како се пизди со секого ако не се сложува со мислењето. Се имам и јас расправано со него, и тоа жестоко, дури на праг на навреди... па еве, пак е лик што го почитувам повеќе од било кој што се прави другарче со секого.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ова зборев во последниот пасус. Пишување/цитирање колку да се каже нешто...
Да беше вака наострен да разработиш и други теми, за кои 99% сум сигурна дека имаш мислење, ќе беше уште покул.

Менталитет, да... но и (не)искуство.
Со ова ми потврди дека немаш многу искуство по форуми. Ништо страшно, само бар воздржи се од критикување дури се привикнеш.
Што има врска ако е стара темата? И 15 години да нема никој пишано, а ако имаш желба да пишеш - ќе си пишеш. Напротив, баш е фино кога ќе се ископа стара тема, па сите гледаме што сме напишале, па дали уште исто мислиме.
Што има да се плашиш дека никој нема отпосле да пише? :eek Тоа не говори воопшто за квалитетот на мислењето.
Има теми каде единствено мислење е тоа од авторот... ај да се отепа тој што ја отворил.
Фактички, стравот ви лежи во виртуелната репутација. Мислите дека ако добиете лајкови или ако некој пише после вас, автоматски сте двигател на дискусијата, добри форумџии, ве сакаат и сте вредни за почит.
Види го @Outrider како се пизди со секого ако не се сложува со мислењето. Се имам и јас расправано со него, и тоа жестоко, дури на праг на навреди... па еве, пак е лик што го почитувам повеќе од било кој што се прави другарче со секого.
За аутрајдер ми збориш дека е добар лик? Wtf!? Чекај бе па тој и во Сакам да кажам ... ако пише нешто, било што кај него мора да постои валкан збор. Таков грд речник.. Уште не можам да се изначудам.
Да немам искуство со форуми ама како викаш сеа ти, воздржи се од критикување, а од др страна коментирај на тема стара 15 год.
Погрешно си ме сфатила, не се ложам баш на лајкови и не ми смета некој да не ми одговори на коментар (имаше тема за која се лутев што не ми вратил никој :D тоа беше кога водев војна со форумџииве само неколку дена бев член) барем не сега.
А дека се праам на форум она што не сум во реалити лајф.. Нема кој да каже дали сум иста или не.
А дека сакам овде да ме сакаат, не ми значи тоа ништо. Не ме засега дали ке ме сакаш или не.. Немам потреба од сценарија : )

• Ми се допаѓа
Реакции: BioTrpe and diva orhideja

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Јас со никој не сакам да се карам, а со мене сите сакаат. Затоа изгледа како јас да сакам ама не.
Иначе како бе може да пишувате свати, сваќа и слично. Абе и јас бегав од македонски ама до толку знам. Еднаш па прочитав низ темиве збор плоштат, каде бе со тоа. :rofl

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
За аутрајдер ми збориш дека е добар лик? Wtf!? Чекај бе па тој и во Сакам да кажам ... ако пише нешто, било што кај него мора да постои валкан збор. Таков грд речник.. Уште не можам да се изначудам.
Аутрајдер е супер човек, не туку збори кога не знаеш.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Незнам за човек надвор од форумов каков е ама овдеееееееее....далеку е од супер и незнам што сите толку го браните или сте слепи и неписмени и глуви на неговите досадни едни те исти навреди!???

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
За мене не е. Само се контра, навредува, ми оставил негативен впечаток, не сум пронашла еден коментар а камо ли тема каде би можела да речам : е алал да ти е бе аутрајдер ова баш убаво го кажа..
Во негов коментар има само погрдни зборови и псовки : )

• Ми се допаѓа
Реакции: BioTrpe and diva orhideja

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Незнам за човек надвор од форумов каков е ама овдеееееееее....далеку е од супер и незнам што сите толку го браните или сте слепи и неписмени и глуви на неговите досадни едни те исти навреди!???
Тукушто ја докажа поентата што Електра погоре ја пиша во еден километарски пост.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Тукушто ја докажа поентата што Електра погоре ја пиша во еден километарски пост.
Не и ја разбирам поентата искрено, ете ти објасни ми ја со пократок пост.

• Ми се допаѓа
Реакции: BioTrpe

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
@malozauvek никаде не помешав однесување на форум vs. реален живот, не знам од кај го извлече тоа.
Само пишав дека не ми е јасно зошто не би пишале на стара тема, кога „најлошиот“ исход е да не добиете лајк/реплика...
воздржи се од критикување, а од др страна коментирај на тема стара 15 год.
Која е поврзаноста меѓу двеве?
Аман луѓе, не бидете буквалисти или да сфаќате како ви одговара.
Нели муабетот претходно беше за тоа какви се членовите и како немало квалитетна дискусија. Тоа воздржи се се однесува на тоа да не критикуваш (не само ти, општо кој е нов/неупатен) дека не чини некој член или жалење дека фали квалитет, не воопшто да не упатуваш критики кон теми/мислења, ако се во склоп на дискусијата.
Еве, јас па панично скролам постови полни со „светот е убав, утре е нов ден, сите сте срцки“ со истиот презир со кој вие го скролате Аутрајдер, рецимо.
Досадни ми се тие. Али само затоа што некој не го пишал она што сакаме да го прочитаме, не значи дека нема поента и дека е лоша личност.
А, да бидеме реални, не е баш само Аутрајдер што се служи со „бот, неписмен, идиот, ретардиран“, итн. Акција - реакција.
Не знам па и што е толку трагично, кога сме свесни дека живееме во чучавец-држава, полна корупција и нестручен кадар. Само да не си ја навее човек маката, па да осети што камшици добиваш ако немаш врски и не си дете на високо лице...

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Najprvin izvinete za latinicata...
Mislam deka na forumot ne e potrebna pristrasnost, normalno e da se iznervirate poradi nekogo, no vo nikoj slucaj ne bi trebalo da se mrazime ili da pravime podelbi na novi ili stari clenovi. Koga veke go spomnuvate outrider, toj najmnogu mi ima kontrano na temite za veganstvo, duri i navreduval, kazuval deka veganite bile grdi i sl., no jas nikogash nishto od toa nemam sfateno licno i nikogash ne sum go mrazela poradi toa iako ponekogash strasno me nerviral. Od druga strana pak, na temite za zdravstvoto, site mislenja mu gi imam lajknato i cesto se soglasuvam so nego na drugi temi. Dali e nekoj dobar ili zloben ne navleguvam, nitu pak me interesira, nitu pak treba da ve interesira... na forumot ima mnogu temi i duri kretenski mi e koga nekoi licnosti se kontraat na sekoja tema bidejki nevozmozno e sekogash da imate sprotistaveni mislenja so nekogo, kako shto e nevozmozno i celo vreme da se soglasuvate. Forumot napreduvakoga se razvivaat diskusii, a se diskutira koga ima povekje razlicni gledishta,koga site bi se soglasuvale ne bi diskutirale voopshto, zatoa pocituvajte gi mislenjata so koi ne se soglasuvaate, ne gledam pricina za zavzemanje na strani i za bilo kakvi podelbi