Ова зборев во последниот пасус. Пишување/цитирање колку да се каже нешто...Битно ја разработивме темава .. кул
Да беше вака наострен да разработиш и други теми, за кои 99% сум сигурна дека имаш мислење, ќе беше уште покул.
Менталитет, да... но и (не)искуство.@Electra
Види и до менталитетот е. Секакви сфаќања.
А тоа да се отвори застарена тема. Сум размислувала повеќе пати и на крај гледам дека е од 2013, 2012 и го бришам коментарот. Што од потсмев и избегнувам да се нервирам, што од "стравот" дека веќе ќе нема кој да коментира и испаѓа дека колку и да ти е интересна темата само еднаш ја отвараш и ја баталуваш.
А тоа дека "Јас си имам свое мислење" не е кај секој "јас завршив со коментирање, ти си во право"
Кај некој тоа мислење значи дека очекува некој на тоа мислење да се спротистави, да продолжи со коментирање. Се зависи од карактер
Со ова ми потврди дека немаш многу искуство по форуми. Ништо страшно, само бар воздржи се од критикување дури се привикнеш.
Што има врска ако е стара темата? И 15 години да нема никој пишано, а ако имаш желба да пишеш - ќе си пишеш. Напротив, баш е фино кога ќе се ископа стара тема, па сите гледаме што сме напишале, па дали уште исто мислиме.
Што има да се плашиш дека никој нема отпосле да пише? Тоа не говори воопшто за квалитетот на мислењето.
Има теми каде единствено мислење е тоа од авторот... ај да се отепа тој што ја отворил.
Фактички, стравот ви лежи во виртуелната репутација. Мислите дека ако добиете лајкови или ако некој пише после вас, автоматски сте двигател на дискусијата, добри форумџии, ве сакаат и сте вредни за почит.
Види го @Outrider како се пизди со секого ако не се сложува со мислењето. Се имам и јас расправано со него, и тоа жестоко, дури на праг на навреди... па еве, пак е лик што го почитувам повеќе од било кој што се прави другарче со секого.