Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@The Tramp
Усогласени 2 мислења за филмови, а само тие од старите филмови си ги изгледал. И носиш заклучоци по основ на изгледани два филма, кои за најголема иронија па, ептен ти се допаднале....
Што ако не ги изгледал сите. На Кајгана пишале.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Стар ворс е фантазија, да не речам детска работа. Симпатична ама детска. Блејд Ранер е филм за возрасни, сериозна дистопија, сценариото е базирано на книга од Филип Дик. Се работи за феноменален филм.:) Последните 15 минути се едни од најдобрите евер во било кој филм, морници ме фаќаат само коа ќе се сетам колку тоа е добро склопено.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Стар ворс е фантазија, да не речам детска работа. Симпатична ама детска. Блејд Ранер е филм за возрасни, сериозна дистопија, сценариото е базирано на книга од Филип Дик. Се работи за феноменален филм.:) Последните 15 минути се едни од најдобрите евер во било кој филм, морници ме фаќаат само коа ќе се сетам колку тоа е добро склопено.
Аха, си ги видел ти последните минути од Маратонците го трчаат почесниот круг па вака што викаш?

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Outrider

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
Балканот во тоа време лепешки јаделе уште...
На Балканот сеуште не знаат што е тоа филм. :)
E6anKZJ.png

Just saying! ;)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Браќата Манаки (со кои се познавале мои претци, да се пофалам:wavespin) купиле камера од Франција и снимале филмови 17 години после првата снимка на Ле Принс што е секако фино и лепо, но тоа не значи многу, може и некој лик од Занзибар да купел камера во париз и да снимал, ствар е што во Франција се измислени и изградени сите тие играчки.

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
Браќата Манаки (со кои се познавале мои претци, да се пофалам:wavespin) купиле камера од Франција и снимале филмови 17 години после првата снимка на Ле Принс што е секако фино и лепо, но тоа не значи многу, може и некој лик од Занзибар да купел камера во париз и да снимал, ствар е што во Франција се измислени и изградени сите тие играчки.
И штo aкo? Кaжи ми ти мене дoбaр мaкедoнски филм oд 2000 нaвaкa, a не штo нaпрaвиле Мaнaки.
Момци, вие рековте дека на Балканот лепешки јаделе во почетокот на 20 век, не знаеле ни како изгледа камера, а јас само ве демантирав. Чуму hard feelings?

И штo aкo? Кaжи ми ти мене дoбaр мaкедoнски филм oд 2000 нaвaкa, a не штo нaпрaвиле Мaнaки.
Дефинирај „добар”, па ќе зборуваме. ;)

Последна промена од модератор:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Момци, вие рековте дека на Балканот лепешки јаделе во почетокот на 20 век, не знаеле ни како изгледа камера, а јас само ве демантирав. Чуму hard feelings?

Паралелно со снимањето на султано кога се мотал во Битола, рајата јадела лепешки, а таа светла традиција не е исчезната до денес. Може некој лик да купи ајфон сега во 2015 и да си го однесе дома во Прибилци ама тоа не значи дека ајфонот има врска со балканот...
Имам слушано од стара раја за тоа како одредени селани им носеле сено на тракторите (кога ги донеле во комунизмо) пошто мислеле дека тоа е животиња и треба да се храни :rofl некој лик останал без прсти пошто му било интересно тоа пропелерот за воздушно ладење шо како врти и ги пикнал прстите да чепни внатре (facepalm)
Некој тип се имал вратено од печалба по америките, тука било српско тогаш, 20-тите и им прикажувал на селаните дека видел чоек како лета со железна птица по небото и селаните му удриле ќотек мислеле оти ги праи будали :D
А тек шо да се кажи за французите кога дошле на солунски и доматите, тоа поарно табу да си остане...