гледај си ти од 1902 филмчиња, остај ги новиве.Мене ми беше глуп.
гледај си ти од 1902 филмчиња, остај ги новиве.Мене ми беше глуп.
Да можам да најдам постари, и такви ќе гледам.гледај си ти од 1902 филмчиња, остај ги новиве.
Да можам да најдам постари, и такви ќе гледам.
А како се вика филмот да не знаеш?
Најстариот зачуван филм е од 1888, уште пред браќата Лимие, од некој пронаоѓач Луи Ле Принс, случајно дознав еднаш кога читав за мистерии пошто овој Луи исчезнал без трага во 1892 или така нешто, влегол во воз, си седнал во купе, не се појавил на станица каде што го чекала раја... и никој не го видел оттогаш, јака мистерија без одговор до денес...
А прв игран филм во светот бил австралиски во 1906, во денешна смисла на збор, значи со глумци и со траење на feature film, значи 70+ минути, се шо е пократко од тоа не се рачуна за игран него за краток филм. Филмот бил со буш ренџери, аустралски ограбувачи на возови
А како се вика филмот да не знаеш?
Леле да можам да најдам торент за филмов би било супер, баш сакам да видам како глумеле тогаш. Ова гледам актериве изгледа само во овој филм глумеле, после тоа ни слушнал некој за нив ниту ги знаат.https://en.wikipedia.org/wiki/The_Story_of_the_Kelly_Gang
За Нед Кели бил, тој е нешто како аустралски Робих Худ, анархоидна појава, имаше филм со покојниот Хит Леџер и Џефри Раш за него, многу јака личност, мислам дека бил прв кој употребил панцир таму околу 1870-80 ама го погодија во нозете и така го фатија...
На Балканот сеуште не знаат што е тоа филм.ццц во Франција иало фотографија во 1822, аудио снимка во 1856 и филм во 1888
Балканот во тоа време лепешки јаделе уште...
Леле да можам да најдам торент за филмов би било супер, баш сакам да видам како глумеле тогаш. Ова гледам актериве изгледа само во овој филм глумеле, после тоа ни слушнал некој за нив ниту ги знаат.
Е не ќе гледам Џејмс Бонд. Уствари добри беа тие постарите за Бонд, ама новиве се за никаде.