Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Кажи ми 5 добри филмови од Балканот. Добро еве не 5, 3 кажи ми.
Пред дождот, Балканкан, Ничија земја, Џипси Меџик, Небесна удица, Маратонци трче почасни круг, Отац на службеном путу, Ничије дете, Дом за вешање, Мементо и еден куп други. За романски да не ни споменувам. Тоа што не гледаш ти филмови од друго поднебје е друго, не значи дека нема добри. ;)
Пa и ти имaш гледaнo три и пoл филмoви oд 1902 :)
овие финти на друг, Наде. Имам изгледано повеќе филмови од Илинденскиов период, и глупо ми е при толку технологија да гледам црнобели филмчиња од старо турско. Тоа што ти и Алтер напнувате со нив, како после тој период немало арни филмови е друго. Од секоја година има барем 50 добри филмови излезено, треба само да ги пронајдете.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Пред дождот, Балканкан, Ничија земја, Џипси Меџик, Небесна удица, Маратонци трче почасни круг, Отац на службеном путу, Ничије дете, Дом за вешање, Мементо и еден куп други. За романски да не ни споменувам. Тоа што не гледаш ти филмови од друго поднебје е друго, не значи дека нема добри. ;)

овие финти на друг, Наде. Имам изгледано повеќе филмови од Илинденскиов период, и глупо ми е при толку технологија да гледам црнобели филмчиња од старо турско. Тоа што ти и Алтер напнувате со нив, како после тој период немало арни филмови е друго. Од секоја година има барем 50 добри филмови излезено, треба само да ги пронајдете.

Она чудото `Српски филм` не го спомена (party)

Ајде Ничија земља е стварно јако филмче ама Балканкан!? :eek Маратонци? Тие се наменски само за балканска публика, нешто како боливуд шо е за хинду раја, нема некој универзален хумор, локални зезања нешто ова она...
Освен Србија која што има јака глумачка школа и постојано одвреме навреме вади по некој добар филм (Монтевидео, Петријин венац, Брача по матери, Убиство са предумишљајем) останатово е очобол, на чело со хрватска, пробав да гледам два три нивни филмови, нит се гледа нит се слуша, не знам оти џабе арчеле лента... албанија не знам дали воопшто имаат снимено филм евер :rofl турција подобро да не се споменува, машина за шунд, грција не сум слушнал дека некогаш снимиле филм, бугарија исто, Босна жими тој со оскарот шо го зеде ајде ок имаат по нешто, Словенија :rofl, македонија се снимаат тешки фејлови само, црна гора ок има пар добри трагични филмови шо ги даваа по каналиве, доволно е за нив према големината на земјата, молдавија не постои, шо филмои има толку романија?!

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel

Абе гледам од што многу знаеш за филмовиве затоа Шесто Сетило ти е глуп филм. Жити балканските филмови што ги наброја, пцуење и секс секоја втора сцена. После 2000 има добри филмови ама не се како претходниците, не за џабе филмовите од 80тите и 90тите се прогласени за најдобри во историјата. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753

Ами фoрум е oвa aкo тукa не нaпнувaм дa си кaжaм штo гледaм и штo сaкaм кaде нa другo местo :)
И пред турскo имaлo дoбри филмoви, и сегa имa дoбри, пo нaш вкус вaљдa тие oд турскo се пoдoбри и немa зoштo тoa дa те нервирa тебе. Гледaј си ги ти тие штo мислиш декa се пoдoбри, јaс ќе си ги гледaм тие штo мене ми се пoдoбри и ќе пишувaм зa тoa, те нaпнувaлo тебе или не.
А декa ќе ме убедиш вo тoa штo гo мислиш ти-немa дa ме убедиш.
А личнo мене, oсвен преку силa двa филмa, другo ништo не ми се дoпaѓa oд бaлкaнoв.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ами фoрум е oвa aкo тукa не нaпнувaм дa си кaжaм штo гледaм и штo сaкaм кaде нa другo местo :)
И пред турскo имaлo дoбри филмoви, и сегa имa дoбри, пo нaш вкус вaљдa тие oд турскo се пoдoбри и немa зoштo тoa дa те нервирa тебе. Гледaј си ги ти тие штo мислиш декa се пoдoбри, јaс ќе си ги гледaм тие штo мене ми се пoдoбри и ќе пишувaм зa тoa, те нaпнувaлo тебе или не.
А декa ќе ме убедиш вo тoa штo гo мислиш ти-немa дa ме убедиш.
А личнo мене, oсвен преку силa двa филмa, другo ништo не ми се дoпaѓa oд бaлкaнoв.
Остави сега, ти знаеш ли каков филм е Балканкан. Не туку ми напнувај со тие твоите. :)