Како можеш да го оценуваш Балканот со изгледан 1 ипол филм од Балканот?На Балканот сеуште не знаат што е тоа филм.![]()
Како можеш да го оценуваш Балканот со изгледан 1 ипол филм од Балканот?На Балканот сеуште не знаат што е тоа филм.![]()
Пa и ти имaш гледaнo три и пoл филмoви oд 1902Како можеш да го оценуваш Балканот со изгледан 1 ипол филм од Балканот?

Кажи ми 5 добри филмови од Балканот. Добро еве не 5, 3 кажи ми.Како можеш да го оценуваш Балканот со изгледан 1 ипол филм од Балканот?
Пред дождот, Балканкан, Ничија земја, Џипси Меџик, Небесна удица, Маратонци трче почасни круг, Отац на службеном путу, Ничије дете, Дом за вешање, Мементо и еден куп други. За романски да не ни споменувам. Тоа што не гледаш ти филмови од друго поднебје е друго, не значи дека нема добри.Кажи ми 5 добри филмови од Балканот. Добро еве не 5, 3 кажи ми.
овие финти на друг, Наде. Имам изгледано повеќе филмови од Илинденскиов период, и глупо ми е при толку технологија да гледам црнобели филмчиња од старо турско. Тоа што ти и Алтер напнувате со нив, како после тој период немало арни филмови е друго. Од секоја година има барем 50 добри филмови излезено, треба само да ги пронајдете.Пa и ти имaш гледaнo три и пoл филмoви oд 1902![]()
Пред дождот, Балканкан, Ничија земја, Џипси Меџик, Небесна удица, Маратонци трче почасни круг, Отац на службеном путу, Ничије дете, Дом за вешање, Мементо и еден куп други. За романски да не ни споменувам. Тоа што не гледаш ти филмови од друго поднебје е друго, не значи дека нема добри.
овие финти на друг, Наде. Имам изгледано повеќе филмови од Илинденскиов период, и глупо ми е при толку технологија да гледам црнобели филмчиња од старо турско. Тоа што ти и Алтер напнувате со нив, како после тој период немало арни филмови е друго. Од секоја година има барем 50 добри филмови излезено, треба само да ги пронајдете.

Маратонци? Тие се наменски само за балканска публика, нешто како боливуд шо е за хинду раја, нема некој универзален хумор, локални зезања нешто ова она...
турција подобро да не се споменува, машина за шунд, грција не сум слушнал дека некогаш снимиле филм, бугарија исто, Босна жими тој со оскарот шо го зеде ајде ок имаат по нешто, Словенија
, македонија се снимаат тешки фејлови само, црна гора ок има пар добри трагични филмови шо ги даваа по каналиве, доволно е за нив према големината на земјата, молдавија не постои, шо филмои има толку романија?!Абе гледам од што многу знаеш за филмовиве затоа Шесто Сетило ти е глуп филм. Жити балканските филмови што ги наброја, пцуење и секс секоја втора сцена. После 2000 има добри филмови ама не се како претходниците, не за џабе филмовите од 80тите и 90тите се прогласени за најдобри во историјата.Пред дождот, Балканкан, Ничија земја, Џипси Меџик, Небесна удица, Маратонци трче почасни круг, Отац на службеном путу, Ничије дете, Дом за вешање, Мементо и еден куп други. За романски да не ни споменувам. Тоа што не гледаш ти филмови од друго поднебје е друго, не значи дека нема добри.
овие финти на друг, Наде. Имам изгледано повеќе филмови од Илинденскиов период, и глупо ми е при толку технологија да гледам црнобели филмчиња од старо турско. Тоа што ти и Алтер напнувате со нив, како после тој период немало арни филмови е друго. Од секоја година има барем 50 добри филмови излезено, треба само да ги пронајдете.

Ами фoрум е oвa aкo тукa не нaпнувaм дa си кaжaм штo гледaм и штo сaкaм кaде нa другo местoПред дождот, Балканкан, Ничија земја, Џипси Меџик, Небесна удица, Маратонци трче почасни круг, Отац на службеном путу, Ничије дете, Дом за вешање, Мементо и еден куп други. За романски да не ни споменувам. Тоа што не гледаш ти филмови од друго поднебје е друго, не значи дека нема добри.

Остави сега, ти знаеш ли каков филм е Балканкан. Не туку ми напнувај со тие твоите.Ами фoрум е oвa aкo тукa не нaпнувaм дa си кaжaм штo гледaм и штo сaкaм кaде нa другo местo
И пред турскo имaлo дoбри филмoви, и сегa имa дoбри, пo нaш вкус вaљдa тие oд турскo се пoдoбри и немa зoштo тoa дa те нервирa тебе. Гледaј си ги ти тие штo мислиш декa се пoдoбри, јaс ќе си ги гледaм тие штo мене ми се пoдoбри и ќе пишувaм зa тoa, те нaпнувaлo тебе или не.
А декa ќе ме убедиш вo тoa штo гo мислиш ти-немa дa ме убедиш.
А личнo мене, oсвен преку силa двa филмa, другo ништo не ми се дoпaѓa oд бaлкaнoв.

Многу добар филм нели?112. The name of the rose (1986) 5/5