Важи. Ај да се обложиме дека ако јас ти дадам аргумент одма ќе го отфрлиш? Еве за почеток одговорете ми на тоа прашањето погоре, зошто со милениуми никој не се затрул од јадење здраво месо?
Не никој се нема затруено, но размисли колку луѓе починале од срцев удар, шеќер во крвта?? Сигурно 1000000% овие болести се од овошје и зеленчук, правилна балансирана исхранаВажи. Ај да се обложиме дека ако јас ти дадам аргумент одма ќе го отфрлиш? Еве за почеток одговорете ми на тоа прашањето погоре, зошто со милениуми никој не се затрул од јадење здраво месо?
Е? Докази нешто околу ова? Еве јас читам во последно време дека се тоа само митови. Дури има и повеќегодишна студија што покажува дека јадењето месо и рак на дебелото црево не е поврзано.Не никој се нема затруено, но размисли колку луѓе починале од срцев удар, шеќер во крвта?? Сигурно 1000000% овие болести се од овошје и зеленчук, правилна балансирана исхрана
Важи. Ај да се обложиме дека ако јас ти дадам аргумент одма ќе го отфрлиш? Еве за почеток одговорете ми на тоа прашањето погоре, зошто со милениуми никој не се затрул од јадење здраво месо?
Е? Докази нешто околу ова? Еве јас читам во последно време дека се тоа само митови. Дури има и повеќегодишна студија што покажува дека јадењето месо и рак на дебелото црево не е поврзано.
Има бројни студии кои покажуваат дека тоа е само мит и дека нема поврзаност меѓу едното и другото. Прочитајте повеќе па после дојдете да расправаме на темата (ова во ваш стил)Срцевиот удар е предизвикан кога една од артериите ќе се затегне со грутка крв па срцето останува без кислород. Тоа згрутчување на крвта е предизвикано(најчесто) од премногу масти во крвта. Тие се добиваат со внесување на неправилна исхрана или храна со заситени масни киселини како свинско месо, јајца, мајонез, сирење. За да се намали ако имаш зголемени масти во крвта или холестерол треба да намалиш или целосно прекиниш внес на храна од животинско потекло.
Дали за ова треба докази или дали ова е мит??
Баш сакам да прочитам, да видам дека е така. Ако е како што велиш ти ќе ти подадам рака и ќе признаам дека си во право Ама според твојава и теоријата на некој си, холестеролот се зголемува сам од себе? Или од зеленчук и овошје? Супер, држи вода теоријаваИма бројни студии кои покажуваат дека тоа е само мит и дека нема поврзаност меѓу едното и другото. Прочитајте повеќе па после дојдете да расправаме на темата (ова во ваш стил)