Телема

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Хахахаа..а што требаше да кажеме на твојата објава дека починал Алистер пред толку и толку години???
Арен беше арно го снајде!??:rofl
Темава е за дискусии и информации во врска со телемата, информациите во врска со Алистер Кроули спаѓаат во тие дискусии и информации.
П.С. кога некој ќе почине, обично се изјавува следново:

Unto them from whose eyes the veil of life hath fallen may there be granted the accomplishment of their true Wills; whether they will absorption in the Infinite, or to be united with their chosen and preferred, or to be in contemplation, or to be at peace, or to achieve the labour and heroism of incarnation on this planet or another, or in any Star, or aught else, unto them may there be granted the accomplishment of their wills; yea, the accomplishment of their wills. AUMGN. AUMGN. AUMGN.

На македонски ќе го постирам друг пат, сега немам време.

Последна промена:

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Темава е за дискусии и информации во врска со телемата, информациите во врска со Алистер Кроули спаѓаат во тие дискусии и информации.

Unto them from whose eyes the veil of life hath fallen may there be granted the accomplishment of their true Wills; whether they will absorption in the Infinite, or to be united with their chosen and preferred, or to be in contemplation, or to be at peace, or to achieve the labour and heroism of incarnation on this planet or another, or in any Star, or aught else, unto them may there be granted the accomplishment of their wills; yea, the accomplishment of their wills. AUMGN. AUMGN. AUMGN.

Баш ме интересира како телемитите изјавуваат сочувство....не заборавај, ете нешто ново што досега никој го нема пишано.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Баш ме интересира како телемитите изјавуваат сочувство....не заборавај, ете нешто ново што досега никој го нема пишано.
Одговорив пред да го поставиш прашањево:

Или скратено - Нека им биде остварено исполнувањето на нивната востинска волја.

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica and diva orhideja

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net

Да си бидам од збор, еве го текстот на македонски:

На оние од чии очи паднал превезот на животот нека им биде дозволено остварување на нивните вистински Волји; било да сакаат апсорпција во Бесконечното, или соединување со нивните избрани и драги, или да бидат во контемплација, или да бидат во мир, или да ја постигнат работата и хероизмот на инкарнацијата на оваа или друга планета, или на која било Ѕвезда, или што било друго, ним нека им биде дозволено остварувањето на нивните волји; да, остварувањето на нивните Волји.
АϒМГN, АϒМГN, АϒМГN.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja and Pica pica

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
@Abraxas ме интересира колку се застапени, бројка ако знаш отприлика, женската популација во вашите редови, ги има ли во Македонија?

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
@Abraxas ме интересира колку се застапени, бројка ако знаш отприлика, женската популација во вашите редови, ги има ли во Македонија?
Незнам точен процент, но одприлика околу 40%.

П.С. Во Македонија има две оази и еден камп, ова е мапата на локалните тела во Македонија:
11800341_873224592768600_8739664398516044373_n.jpg

NaKiroKuro

Нов член
3 ноември 2015
10
12
3
34
Незнам точен процент, но одприлика околу 40%.

П.С. Во Македонија има две оази и еден камп, ова е мапата на локалните тела во Македонија:
11800341_873224592768600_8739664398516044373_n.jpg
А шо да не го прајте бермудскио триаголник вие во МК?

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
А шо да не го прајте бермудскио триаголник вие во МК?
Локалните тела во Македонија се формирани според локацијата на живеалиштата на нивните членови, а не за да се прават геометриски фигури. Тоа што трите локални тела формираат триаголник свртен со врвот надолу е случајност.