Толкување на сонови

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Расеана си многу ,во некоја блиска иднина ќе имаш средба од која ќе бидеш мн задоволна со некоја жена , а сандалите се знак дека зимно време треба да облакаш по дебели чорапи :) , осетлива си многу овој период од годинава и во твојот свет кој и да сака да влезе мора да чукне 2 пати ! ;) :)
И би ти препорачал да избегаваш оваа недела спиење на стомак ;) , и помалце со цигарите !

Последна промена:

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Одев по некој мост заедно со мајка ми, се вртев да ја најдам другарка ми со која бевме договорени да се најдеме.
Пошто ја немаше, погледнав надолу кај што имаше река некои огромни карпи покрај неа и ја видов падната врз нив.Беше мртва, баш сцена како од филмовине, сандалите и беа на различни страни, на друга страна нејзиниот точак, а таа неподвижно лежеше,мислам дека крвареше кај главата.Почнав да се дерам, да плачам и да барам помош, ама јас не се симнав долу.Ептен језив сон, од памет ме извади, морам да напоменам и дека другарка ми е скоро пред породување.
Има ли можеби некое значење ова, @malo ако можеш ?
Сонот не е многу убав, но мислам дека нема врска со другарка ти. туку со твојата емоционална состојба и повеќе со мајка ти можеби. Дали мајкати имала некои потешкотии во блиско минато?
Најверојатно се работи за страв, чувствуваш страв и недоверба кон нешто, не веруваш дека нештата можат да тргнат на подобро. Како (под)свесно да спречуваш нешто, некој настан, нечие дејствување, бидејки се плашиш дека повторно ке доживееш пораз.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Сонот не е многу убав, но мислам дека нема врска со другарка ти. туку со твојата емоционална состојба и повеќе со мајка ти можеби. Дали мајкати имала некои потешкотии во блиско минато?
Најверојатно се работи за страв, чувствуваш страв и недоверба кон нешто, не веруваш дека нештата можат да тргнат на подобро. Како (под)свесно да спречуваш нешто, некој настан, нечие дејствување, бидејки се плашиш дека повторно ке доживееш пораз.
Мајка ми имаше сериозни здравствени проблеми пред одреден период, може со тоа да е поврзано?
Фала ти многу malo.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Мајка ми имаше сериозни здравствени проблеми пред одреден период, може со тоа да е поврзано?
Фала ти многу malo.
Да, најверојатно е поврзано.
Сонот покажува дека имаш голем страв кој е најверојатно поврзан со тоа што и се случило на твојата мајка. Најверојатно се плашиш од повторно враќање на болеста. Ако ваквите соништа се појавуваат почесто, ке мораш да разговараш отворено за стравовите со некого, да не ти се собираат и да не ти направат проблеми со спиењето.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Сонував нешто κај κомшивκата во тој двоρ беа собρани многу луѓе не ми беа познати јас од дома одев κај неа и нешто пρозбоρев со нив, се нашалив и влегов одма в дневна. Не беше исто κаκо κај неа сосема беше поинаκу. Имаше мајκа неκоја со бебенце и уште едно девојче. Мајκава упоρно ми го даваше бебево да го чувам јас не саκаше да го дρжи нешто со ноκтите мислм деκа ги дотеρуваше сонов баш и не ми беше јасен. Одеднаш се најдов со бебето во κρеветчето онаκа женсκо κρеветче со панделκи неκоја завеса .. дечκо ми беше со нас и му збоρубваше на бебето а тоа се плшеше од него, плачеше.. паκ и го однесов на мајκва она упоρно мене ми го дава, паничи. Го зедов бебето и веќе на ништо не се сеќавам.
@malo pomos? : )

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Сонував нешто κај κомшивκата во тој двоρ беа собρани многу луѓе не ми беа познати јас од дома одев κај неа и нешто пρозбоρев со нив, се нашалив и влегов одма в дневна. Не беше исто κаκо κај неа сосема беше поинаκу. Имаше мајκа неκоја со бебенце и уште едно девојче. Мајκава упоρно ми го даваше бебево да го чувам јас не саκаше да го дρжи нешто со ноκтите мислм деκа ги дотеρуваше сонов баш и не ми беше јасен. Одеднаш се најдов со бебето во κρеветчето онаκа женсκо κρеветче со панделκи неκоја завеса .. дечκо ми беше со нас и му збоρубваше на бебето а тоа се плшеше од него, плачеше.. паκ и го однесов на мајκва она упоρно мене ми го дава, паничи. Го зедов бебето и веќе на ништо не се сеќавам.
@malo pomos? : )
Не си задоволна од начинот на кој живееш и тешко ти е да се справиш со обврските кои ти се наметнуваат. Најверојатно правиш напори за да го смениш тоа, но очигледно ти е потребна и помош од најблиските.
Можеби се чувствуваш осамено.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Не си задоволна од начинот на кој живееш и тешко ти е да се справиш со обврските кои ти се наметнуваат. Најверојатно правиш напори за да го смениш тоа, но очигледно ти е потребна и помош од најблиските.
Можеби се чувствуваш осамено.
Па знаеш има логиκа .. можеби дечκо ми е тој што κе ми помогне ? Ρодителите не се сигуρно. Се поκлопуваат κоцκите со сонов и со пеρиодов . :) баρем знам на што сум, што да пρавам
А деκа се чувствувам осамено.. Можеби потсвесно
Фала ти мн

Ivki4ka

Истакнат Член
2 декември 2014
45
5
108
Дали сонов има значење:

Не се сеќавам на цел сон, се сеќавам само како сонувам како ја земам колата на брат ми без никој да знае и се возам низ Скопје, одеднаш како дознавам дека брат ми и еден негов другар имале страшна собраќајна несреќа (незнам како имале несреќа), го наоѓам брат ми, цел истепан, дури и личниот опис му е изменет од што имале страшна сообраќајка. Интересно е што не се сеќавам дека беше облеан со црвена крв, него како крвта да беше црна. Одеднаш се наоѓам како да возам друга кола - многу поголема, со две седишта и багажник како од пикап. Другарот на брат ми го ставам во багажник, а брат ми на седиште до мене со главата во мојот скут и плачам и го гушкам и се молам да преживее. Во вожната правам премногу прекршоци, дури и заборавам како се вози, при тргање од паника заборавам каде е кочницата и колата бидејки била паркирана на удолно се удира во кочијашка кола (но не видов коњ).
Откако стигаме пред болница застанувам баш пред полицаец кој го молам да ми помогне и му покажувам дека и одзади имам уште еден човек и дека знам за прекршокот кој го правам но сум немала избор, сум брзала да ги спасам....и одеднаш се сеќавам како започна да врне снег врз мене....
Тоа е се на што се сеќавам.....ако знаете нешто со значењето на сонов ве молам пишете ми....фала... :)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Сонував κаκо сум била во неκоја соба полна со млади луѓе, сите галамат. Во собата κρеветите беа баш κо затвоρсκи. Железни на 2 спρата. Туκа бевме κаκо на пρивρемен пρестој таκа мене ми се чинеше.
Мајκа ми беше со нас таа готвеше за да јадеме.
Отидов да се тушиρам κоа се вρатив сите излегоа демеκ да се облечам а еден тип со витκана долга κоса ми пρозбоρе нешто нз што. Ме насмеа.
Најинтеρесно е што κога се облеκував ми се сκρшија ноκтите од поκазалецот на двете ρаце. Излегоа сκоρо цели, останаа што се виκа на κонец. Паκ истата гужва сите оκолу мене се собρаа
Мајκа ми ме зеде и пρстите ми ги миеше со бистρа вода. Κρв течеше ти се чини се исцедив.
А во сонот не ме болеше ич ништо.

После се најдов во неκој автобус на најзадното седиште и тој истиот тип со витκана κоса ме тρгаше наκај себе, ме земаше со сила . Мн се плашев. Ептен .
Хелп? : )