Верување во Бог

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Секој има право да верува во Бог се додека некој не најде чврсти докази дека Бог не постои.
:rofl
Поголема глупост амин. Доказ дека бог не постои не може да има. Ти верувај во розов летечки еднорог се додека не најдеш доказ дека не постои. :rofl
Прво не мора да верува во твојот бог. Богови има многу. Верувањето е за наивните и мрзливите. Секој треба да си го пронајде својот “бог“.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
:rofl
Поголема глупост амин. Доказ дека бог не постои не може да има. Ти верувај во розов летечки еднорог се додека не најдеш доказ дека не постои. :rofl
Прво не мора да верува во твојот бог. Богови има многу. Верувањето е за наивните и мрзливите. Секој треба да си го пронајде својот “бог“.
Барај си го ти твојот бог, мене остави ме!!

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Па човек сум нели, исто и ти!
Не се согласувам дека човекот е глупав.
Секој има право да не верува во Бог се додека некој не најде чврсти докази дека Бог не постои.

И обратно...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Точно така, докази цврсти за верување и неверување НЕМА..па кој како си милува така нека верува.
Се` додека немаш цврсти докази дека нештото постои, тоа не постои. Ти само веруваш дека постои.

• Ми се допаѓа
Реакции: Svetiot Duh

gabi96

Полноправен Член
4 септември 2015
36
28
18
28
верувам во господ секогаш бил тука за мене низ мојата стрмна животна патека...го сакам и почитувам тој е мојата силаjesus-the-lamb.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja and Pica pica

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Шти има врска сега Сирија со тебе:eek
Луѓето таму се убиваат меѓу себе и ја убиваат природата во име на Бог, неразбирајќи дека тоа што го убиваат е Богот во кој веруваат.