Немој толку горделив да бидеш,не се однесува за тебе.Од тебе нема прочитано текст инспириран од љубовта.Ако алудираш на мене кога велиш дека требало да се бега од "такви", зошто тогаш ти самиот не само што не бегаш, туку си се залепил како пијавица за мене? Со години го следиш секој мој напишан збор тука. Или можеби мислиш дека си на некоја мисија со која ќе спречиш да се искаже неискажаното, да се допре недопреното?
Пост беше само вратени зборови,жедта за љубовта ја истошти,се надева брзо ќе и помине.
Гледам дека нема фајде од објаснување,за тебе поимот духовност е нешто сосема друго од тоа што е за мене.Утнат ти е примерот. Јас веќе нагласив дека воопшто не навлегувам во тоа како или што некој смета дека "водата" треба да биде. Дали некој ќе смета дека таа е флаширана, природна, газирана или изворска е друг муабет. Уште помалку било каде во дискусијава сум полагал сопственост над "водата" или духовноста. Целата поента беше да се разграничи дека неможеш за потокот или реката да тврдиш дека се вид на зимзелено дрво, затоа што не се! А дали истиот тој поток или река ќе ги сметаш за твои, туѓи, заеднички или слично е сосема друг муабет.
33/33
Последна промена од модератор: