Абортус: за или против?

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
гледам дискусија почна да напнува. па сакав да прашам...@Natenceto дали си мажена и имаш деца?

Тоа е моја приватно, не мора цела јавност да знае за тоа. Не сакам да одам предалеку. Јас не знам да лажам, затоа и тука запирам. Не се нервирај The Kitten губиш од лепота. Добра ноќ.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Добро тогаш ајде еден апел до младите....Имајте с**с колку сакате не трошете пари на контрацепција ....ако се деси нешто постои абортус не не тоа не е убиство ке отидеш ке ти ги исчистат клетките од матката како ништо да не било...Исто како да си исекол морков ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Natenceto

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Не вртиш цело време, првин кажа "не си ја кројат сами судбината" , после кажа "Каква црна судбина" - Оди соли памет на некој будалест ;)

Баш ми е галје веќе дали ќе цениш или не, твој проблем. Одамна ни е пишана судбината - како би рекле постарите. Добра ноќ

На зиготот, и тој во епрувета, и тој од инцест, и тој од силување, и тој од доброволен секс, ,,судбината,, му ја кројат оние кои го створиле.
Во епрувета - докторот, при инцест - пак докторот, а ,,родителите,, одат во затвор, зошто инцестот е законски забранет, тој од силување бремената жена, и на тој од доброволен секс, бремената жена.
Судбина, однапред напишана, нема.
А и тоа не е темата.

А сега добра ноќ, утре ќе си подразмислиш со ладна глава.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
На зиготот, и тој во епрувета, и тој од инцест, и тој од силување, и тој од доброволен секс, ,,судбината,, му ја кројат оние кои го створиле.
Во епрувета - докторот, при инцест - пак докторот, а ,,родителите,, одат во затвор, зошто инцестот е законски забранет, тој од силување бремената жена, и на тој од доброволен секс, бремената жена.
Судбина, однапред напишана, нема.
А и тоа не е темата.

А сега добра ноќ, утре ќе си подразмислиш со ладна глава.
Надевај се залудно ;)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Добро тогаш ајде еден апел до младите....Имајте с**с колку сакате не трошете пари на контрацепција ....ако се деси нешто постои абортус не не тоа не е убиство ке отидеш ке ти ги исчистат клетките од матката како ништо да не било...Исто како да си исекол морков ;)

Хммм... малце погоре го напишав следново, и тоа токму тебе те цитирав:

Абортусот не е средство за контрацепција, туку нужно несакано решение.

А понапред напишав: треба под итно да се започне со сексуално образование како задолжителен предмет.

Затоа што:
- Луѓето треба да користат контрацепција, така бројот на абортуси ќе се намали
- Жените треба да имаат право на абортус, без никој да ги тормози за истото.

И да ти кажам, имам секс колку што сакам, а ни еднаш не сум абортирала.
Ама, срамота е да си купиш кондоми, ќе и каже продавачката на мајка ти, кога ќе ја оговараат соседка ти на каса :(

• Ми се допаѓа
Реакции: Black Mamba

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
добро само јас да ти објаснам.доколку детето има малформации и се роди такво дали ти ќе имаш срце да го гледаш како се мачи...или само да се кажи абортусот е убиство ова,она.... и затоа се абортира првите недели додека не е оформен плодот...а потоа е илегален абортусот бидејќи детето е веќе оформено.

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten

Black Mamba

Активен Член
6 март 2012
121
125
43
Одлуката е нејзина. Кажав и во претходните постови.

Ама, според тебе, во случај таа девојка да реши да абортира би направила поголем криминал од оној што и е направен на неа - бидејки (и потенцирам, според тебе) би извршила убиство, така ли е?

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten