Абортус: за или против?

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Јок, јас не те бркам, ти рече ќе си одиш, јас само те поздравив.
Особи (веројатно мислиш на личности) како мене, нема да дозволат на личности како тебе, да шират дезинформации, во тоа биди сигурна.
Јас сум љубител на вистината, и баш ми е гајле дали тоа ги повредува твоите субјективни чувства.
Мене ништо не ме повредува. А никаде не ширам дезинформации. Жалам што те боли вистината НЕ ЗА АБОРТУСОТ.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Не токму тоа и беше мојот одговор на сите твои прашања :D

Не, не беше. Само бегаш, оти немаш одговор.
Сите знаеме дека силуваната девојка, зиготот во епрувета и плодот на инцест, не си ја кројат сами судбината ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Мене ништо не ме повредува. А никаде не ширам дезинформации. Жалам што те боли вистината НЕ ЗА АБОРТУСОТ.

Ако напишеш со големи букви, не значи дека си во право.
Тебе те боцка вистината, онаа научната.
Кажи ми, во која научна книга абортусот е убиство? Кој доктор кажал дека абортусот е убиство?
Реченицата ,,Абортусот е убиство,, во науката е --- лага, дезинформација.

Дај некој доказ, сега за сега, само тролаш.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Не, не беше. Само бегаш, оти немаш одговор.
Сите знаеме дека силуваната девојка, зиготот во епрувета и плодот на инцест, не си ја кројат сами судбината ;)
А добро пошто цело време се правиш паметна кажи кој ни ја крои судбината?

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Ако напишеш со големи букви, не значи дека си во право.
Тебе те боцка вистината, онаа научната.
Кажи ми, во која научна книга абортусот е убиство? Кој доктор кажал дека абортусот е убиство?
Реченицата ,,Абортусот е убиство,, во науката е --- лага, дезинформација.

Дај некој доказ, сега за сега, само тролаш.
Не сакам да убијам дете кое расте во мене, кое е јас го хранам, оставити наука, гледај медицина. Мислам оди на факултет учи информирајсе. Јас сум во право. Пак ќе си кажам НЕ ЗА АБОРТУС.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
А добро пошто цело време се правиш паметна кажи кој ни ја крои судбината?

Хахахахаахах... Каква црна судбина, жено? Тука сега ќе филозофираме, или ќе зборуваме со факти?!
Темава не е за филозофија, да те потсетам.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Не сакам да убијам дете кое расте во мене, кое е јас го хранам, оставити наука, гледај медицина. Мислам оди на факултет учи информирајсе. Јас сум во право. Пак ќе си кажам НЕ ЗА АБОРТУС.

Никој тебе не те тера да абортираш, но овде зборуваме со факти, а науката (во која спаѓа и медицината) се согласуваат дека абортусот до 12 недела не е убиство.
А бидејќи тебе не те интересира науката, прај што сакаш. Ама нема да молчам на лаги, од било чија страна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
гледам дискусија почна да напнува. па сакав да прашам...@Natenceto дали си мажена и имаш деца?

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Не вртиш цело време, првин кажа "не си ја кројат сами судбината" , после кажа "Каква црна судбина" - Оди соли памет на некој будалест ;)

Баш ми е галје веќе дали ќе цениш или не, твој проблем. Одамна ни е пишана судбината - како би рекле постарите. Добра ноќ

Black Mamba

Активен Член
6 март 2012
121
125
43

Морам да прашам - твојот став е дека девојка која забременила при силување треба да го роди тоа дете???