Zdravo, nova sum na forumov i bi sakala da mi pomognite, da mi dadete sovet
Imam 21 god. i imav dechko 24 vo koj bevme vo vrska 6 meseci. Se beshe dobro vo prvite 3 meseci no potoa toj go pokazha vistinskoto lice. Prvite 3 meseci se beshe okej, mi nemashe ton povisheno, ednash ne mi se obrati so pogrd zbor, izleguvav so negovoto drushtvo itn.. No posle nekoe vreme toj poleka poleka pochna da mi zabranuva nekolku raboti : mu smetal mojot fb -jas go deaktivirav, mu smetale moite drugarki i drugari i mi kazha deka nebilo normalno to shto sum imala drugari i jas gi otkachiv poradi nego, izleguvav samo so nego i so nikoj drug, ako ne mu krenev na mobilen mi se luteshe 2 dena i ne mi odgovarashe na povici,sms... Ednostavno toj se promeni kon mene. Pochna da me omalovazhuva pred drugarite demek se shto kje kazham se gluposti. Pred 6 denovi izlegov jas so drugarkite posle tolku vreme i mu kazhav deka kje izleguvam i toj mi kazha koj sum jas da mi kazhuvash i mi klade kraj. Jas vo ovie 6 denovi se otepav od molenje da izlezi so mene i nesaka. Mi veli deka me saka ama nemozhel da dozvoli toa shto sum go izlazhala oti ne sum mu kazhala a jas nego mu se javiv i mi kazha deka koj bil toj da mu kazhuvam. Mnogu e za gref i mnogu me nervira poshto preuvelichuva neshto shto ne bilo. Jas i den deneska go molam da izlezi da se vidime a toj nesaka... Jas premnogu se smeniv poradi nego i se ostaviv a toj na nekoj nachin si igra so mene i svesna sum ama ete go sakam.
Ve molam dajte mi nekoj sovet. Go sakam stvarno so nego pominav tolku mnogu raboti vo ovie 6 meseci i nesakam da bide zaludno. (((
Види, те сфаќам одлично, верувај ми, знам дека мислиш дека те оставил и оти е крај на светот, ама во старт си грешка. Ти се дере, те тера да деактивираш фб, да ги откачиш пријателите, зошто? Зошто он сака да глуми ку*тон?! Имав школска исто толку затрескана во дечко и, ја тепаше пред нас, ја навредуваше, едно време и го сменил пасвордот на фб за да не може да пише со други луѓе. И како може после се да го сакаш? Освен ако не сакаш да бидиш третирана така како шо си, не можам да сфатам. Немаш гордост, немаш никаков став во друштвото? Не ти треба таков зошто веруј ми еден ден ќе ти прекипе и ќе го оставиш, а тој ден најверојатно ќе бидиш омодрена од ќотек, со три деца и испокарана со твоите поради твојот сакан. Добро размисли, мој предлог ти е да се тргниш од него додека сеуште ти дава шанса