Некој линк за ова информација?Најнова вест од Америчката "кујна" е дека верувањето во бог е душевна болест т.с.сите луѓе што веруваат дека постои бог се душевно болни....оваа дијагноза ја поставила некоја асоцијација на Амерички психолози кои долго време правеле студии во врска со ова прашање и исто така треба да ги прифатат и лекуваат како психијатриски случаи, лицата кои не дозволуваат да примат туѓа крв или пак да дадат своја.
Црковните авторитети велат дека медитацијата не била компатибилна со христијанството и нагласија дека ќе делат анатеми за сите што ќе го тврдат спротивното.Додека медитирате за побожни работи, изградувајќи ценење за нив, дозволувате библиската порака да продре подлабоко во Вашето срце. Верата расте и станува посилна додека сте мотивирани да постапувате според Божјите ветувања и додека гледате докази дека тој Ве благословува (2. Солуњаните 1:3).
Balerina е јаховин сведок,мислиш битно и е што кажале?Црковните авторитети велат дека медитацијата не била компатибилна со христијанството и нагласија дека ќе делат анатеми за сите што ќе го тврдат спротивното.
Битно е да се разграничи што е што. Јас се согласувам со свештениците, јогата е комплексен систем од ментални и физички пракси, и нема баш врска со молитви и христијанство.Balerina е јаховин сведок,мислиш битно и е што кажале?
Значи,свештениците со кој ти се согласуваш ќе им делат анатеми на секој кој практикува медитација,која е предпоследна фаза за просветлување бидејќи нема никаква врска со христијанство и молитви.Битно е да се разграничи што е што. Јас се согласувам со свештениците, јогата е комплексен систем од ментални и физички пракси, и нема баш врска со молитви и христијанство.
Медитацијата е седмата или претпоследна етапа кај јогата, позната како - (dhyana), после која следи последната фаза или просветлувањето - (samadhi).
Мислам дека бев јасен што е поентата. Ако не се разграничуваат поимите,термините, многу полесно ќе се создава забуна. Медитацијата е дел од јогата а јогата нема врска со пеглање, молитви, христијанство или аеробик.Значи,свештениците со кој ти се согласуваш ќе им делат анатеми на секој кој практикува медитација,која е предпоследна фаза за просветлување бидејќи нема никаква врска со христијанство и молитви.
Значи @Lena повеќе не смее да пегла алишта?
И самата молитва на еден начин преставува медитација,во овој случај сакале да се стави линија помеѓу христијанството и оние филозофии кој практикуваат медитација бидејќи живееме во модерно општество каде човек може да многу лесно да дојде до нови учења,до нови филозофии и истите да ги практикува.
Со ова само сакаат да престане одливот на верници во други правци,ништо друго.
Информацијата за ова ми беше,од едно уво влезе од друго излезе.
А викаш предпоследна фаза до просветлување...ова ме замисли.