Сакам да кажам/Сакам да прашам

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
http://www.washingtonpost.com/news/...entor-wasp-it-turns-cockroaches-into-zombies/

Појезиво нешто неам слушнато барем месец дена, некаква оса слетувала на лебарка, ја каснувала во главата при што осилото испуштало отров кој уништувал само одреден дел од мозокот на лебарката и после осата се качувала на лебарката и со помош на антените ја `управувала` и ја `вози` каде што сака :rofl
Зомби-лебарката на крај ја носеле во осињак каде што матицата убацувала јајца внатре во лебарката и кога ларвите се излегувале ја јаделе одвнатре лебарката која што за цело тоа време била жива, само шо била зомби :pusi

Некои врсти цицачи пак, стануваат зомби со помош на бесплатен автобус во петок...

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

*V******

Староседелец
2 април 2013
193
170
1,053
Фрижидерот ми се полни со туѓи магнети купени на туѓи патувања со цел на споделба на туѓи спомени.
m0910.gif
I jas poklonuvav magnetcinja ...po ova tvoe pisuvanje ke razmislam....mi pomina nesto epten neubavo niz teloto

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Секој ден којзнае колку слонови се убиваат за коска, јапонците ловат китови, носорозите се користат за мебел ама битно Сесил е утепан. Хипокризија на кило е ова кревањето џева за лавот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady* and Electra

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Секој ден којзнае колку слонови се убиваат за коска, јапонците ловат китови, носорозите се користат за мебел ама битно Сесил е утепан. Хипокризија на кило е ова кревањето џева за лавот.

А зошто го убил и тоа тој убиецот и претходно убивал?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Затоа што му се одело на сафари и си платил за тоа. Тие што го носеле таму можеле и да му кажат што е за лов, а што не. Не мора цел свет да квичи затоа што некое лавче за кое се кладам дека 99% прв пат слушнаа кога го убил некој забар, а да премолчува пред секое друго убиство. Или не се подеднакво важни ниту животите на животните? Ако некое животно го има на тв ондак не е сеедно дали го утепал ловџија или гром.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не знам за што станува збор иако претпоставувам и затоа подобро да не знам, помеѓу смртта на милиони во Конго и следниот кинески роб кој денес ќе умре за да имаме мобилни преку вчерашната смрт на работник во Прилеп - страшно е кои `вести` ги окупираат насловните страници.

On the brighter side, не сум знаел дека постои вакво нешто
https://en.wikipedia.org/wiki/OpenBTS
:eek::eek:

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
И за слон да јавеа дека е убиен пак можеш да напишеш дека е хипокризија да се зборува, на толку лавови што ги убиваат секој ден...