Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
@Viktor k А подржуваш некој што направи народот да плука крв за плата од десет илјади (чат-пат и 3-4 треба да врати на газдата), даноци уште за прдење и дишење нема, цајкани кои имаат апсолутна слобода да прават што сакаат?

Малку се 25 години за да се оцени чие гомно повеќе смрди. Ако, намирисајте подобро.
А да подржуваш некој што цело време место проекти и решенија се вади на наместени избори и сака крв да се пролева а? Плус да правеше полицијата баш се што скаше ќе имаше поголем ред и дисциоплина застани на еден семафор и ќе видиш најмалку 10 прекршоци за 1 минута и имало казни? Не верувам да се казнува ќе пазиш ама не се казнува. Во однос на платата бар сеа се заштитуваш да енможе некој да те тера да работиш за помалку од 9500 макар што лично сметам дека подобро беше решението минимална саатнина да не е под 3 евра ама тоа е.

И викаш Шишков бил на Голи Оток ?:rofl
Не го затвориле во Шутка ај гледај слушај па кажи си

А Груевски не сака да е вечно, само 10-20 мандати и толку.
Му се може работи човекот даваш резултати така нека се појави бе нова партија нов лик со нова програма ќе ги гласам.

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
А да подржуваш некој што цело време место проекти и решенија се вади на наместени избори и сака крв да се пролева а? Плус да правеше полицијата баш се што скаше ќе имаше поголем ред и дисциоплина застани на еден семафор и ќе видиш најмалку 10 прекршоци за 1 минута и имало казни? Не верувам да се казнува ќе пазиш ама не се казнува. Во однос на платата бар сеа се заштитуваш да енможе некој да те тера да работиш за помалку од 9500 макар што лично сметам дека подобро беше решението минимална саатнина да не е под 3 евра ама тоа е.
Не бе ич не се наместени изборите, умрени луѓе секаде во било која држава имаат право на глас.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Не бе ич не се наместени изборите, умрени луѓе секаде во било која држава имаат право на глас.
Батка со толкава разлика неможеш да наместиш избори не е ова Бранко па со бугарски возови да прави избори.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Луѓе да потсетам, темава е за полициска бруталност/вонредната состојба во Куманово, не за политички реваншизам.

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@Viktor k одбивам да оценувам јачина на мирис на говна. Мене и двете ми смрдат и ми се гади од полтрони кои кажуваат чие повеќе смрди. За 25 години требаше најмалку пола население да одбие да живее во смрдеа ама тоа е што е тука.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Овие вмроовциве ко ланистери се ( од Game of Thrones). Се' очекувам од нив.

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
А што, има нешто посебно возвишено во тоа шо загинале специјалци?!
Тие се жртвувани на олтарот на клептократијата на власта, топовско месо.
Истите, ако им заповедаат да убиваат деца по улици за да ја заштитат власта - ќе го направат тоа без размислување.
Емпатијата за таквите им ја препуштам на не особено перцептивните.

Него..........стварно го нема нешто пастирот да се појави:svirka

Ти треба да бидеш возвишен и треба и нобелова награда да ти се врачи.Како најодметен кординатор или портпарол на форумот,после алтаир.
Колку што може да се види во твоите досегашни коментари,немаш ништо поразлично,за разлика од пастирот,значи твоите ладнокрвни коментари пренесени на овој форум,укажуваат на тоа дека твојот гнев кон власта,ризикува човечки животи,во кој помалку од било кој би ти значел и животот на некој твој близок.
Значи ако размислиш,ќе сватиш дека денеска најмалку 5 мајки се завиени во црно и плачат заедно со нивните семејства,заправо цела македонија е загрижена поради настанот...И специјалците се со исто месо и крв како и твојата.ТИЕ БЕА ТАМУ ЗА ТИ ДА СПИЕШ МИРНО....А за клептократијата,спомениците,врбите,непромислените и бесконечно убавите објекти којшто токму вашиот град ви го красат и уште мноогу други фактори слични на обвие,може да се отвори нова тема и таму да се коментира,тука не мешај баби и жаби.Апсурдно е да се каже или барем да се помисли дека некој би посегнал по деца поради нечиј интерес.Гледајки ја твојата ладнокрвност,верувам дека тебе да ти се даде таа можност,дека би посегнал,ама само по оние од вмро.ПАртиите не ме занимат.

Значи овие што загинаа јас сум сигурен дека не се вработени партиски, затоа ми е жал, зашто ги наместиле да ги убијат. Не ми ги мешај обичните полицајци и оние од Ебр, тие ти се продадени души кои се ќе направат за партија.
Пак ти кажувам, луѓето имале наредба одете пукајте само во воздух, а другиве имале наредба да гледаат да убијат некого. Бидејќи други единици во ваква состојба не се праќаат затоа ги пратиле нив, тие одат и ги следат наредбите и умираат. А можеле да остават пушката и да си отидат дома. Вака оделе во сигурна смрт.

Ти се чудам колку ли само си информиран,па ти во МВР да беше вработен немаше толку да си информиран,ццццц браво..се си знаел бе ти кој бил партиски примен,кој не,каде требало да се пука,во воздух или во човечка цел,кој каква наредба имал,неможама да ти се начитам на глупостите што ги лупаш.Свашта .....Раџа

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k and diva orhideja

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И сабајле убиле еден, сега се 6 загинати. :(

Ти треба да бидеш возвишен и треба и нобелова награда да ти се врачи.Како најодметен кординатор или портпарол на форумот,после алтаир.
Колку што може да се види во твоите досегашни коментари,немаш ништо поразлично,за разлика од пастирот,значи твоите ладнокрвни коментари пренесени на овој форум,укажуваат на тоа дека твојот гнев кон власта,ризикува човечки животи,во кој помалку од било кој би ти значел и животот на некој твој близок.
Значи ако размислиш,ќе сватиш дека денеска најмалку 5 мајки се завиени во црно и плачат заедно со нивните семејства,заправо цела македонија е загрижена поради настанот...И специјалците се со исто месо и крв како и твојата.ТИЕ БЕА ТАМУ ЗА ТИ ДА СПИЕШ МИРНО....А за клептократијата,спомениците,врбите,непромислените и бесконечно убавите објекти којшто токму вашиот град ви го красат и уште мноогу други фактори слични на обвие,може да се отвори нова тема и таму да се коментира,тука не мешај баби и жаби.Апсурдно е да се каже или барем да се помисли дека некој би посегнал по деца поради нечиј интерес.Гледајки ја твојата ладнокрвност,верувам дека тебе да ти се даде таа можност,дека би посегнал,ама само по оние од вмро.ПАртиите не ме занимат.

Ти се чудам колку ли само си информиран,па ти во МВР да беше вработен немаше толку да си информиран,ццццц браво..се си знаел бе ти кој бил партиски примен,кој не,каде требало да се пука,во воздух или во човечка цел,кој каква наредба имал,неможама да ти се начитам на глупостите што ги лупаш.Свашта .....Раџа
Па нели е вистина тоа што кажав? Првите тројца што ги убија ти ги пишав тука пред да кажат на тв. Не знам што ти е, дали не си спиен, јаден, или можеби си глуп.