А па добро, јас мислев повеќе од една шака, 200 грама пример. Знам дека имаат масти ама дека сум слушал штетно било ако јадеш многу.Содржат во себе здрави масти. А на колку повеќе мислиш? Една шака е доволна.
А па добро, јас мислев повеќе од една шака, 200 грама пример. Знам дека имаат масти ама дека сум слушал штетно било ако јадеш многу.Содржат во себе здрави масти. А на колку повеќе мислиш? Една шака е доволна.
Не е толку битен квалитетот на справата и така ми е потребна само моментално да речеме, за да си потпомогнам со слабеењето. Туку повеќе ми беше дали знам правилно да вежбам на неа. Зошто некако ми е чудно, само застануваш и вртиш. Треба ли некој посебен отпор да си даваш со рацете, или било што друго?
Пред две недели почнав на аеробик и пилатес комбинирано, не сакам да ослабам, туку само да се зацврстам, вчера се меревме водата во организмот ми е супер, но мастите ми се на граница, и шо да јадам за да ги поткренам малку ?
Хамбургер, тост, и слична брза храна.
Повеќе зрнести плодови - ореви, бадеми, лешници, риба, маслиново масло, ленено семе/масло итн
Содржат во себе здрави масти. А на колку повеќе мислиш? Една шака е доволна.
Здраво.Прво да си кажам имам 13год. и сакам во лето кога ќе одам на плажа да не ми е срам да облечам бикини.Проблем ми е салото на стомакот:
Значи имам полаку сало на стомакот отколку на левата слика ама горе долу тука е некаде и сакам рамен стомак како на десната слика.
Трчам по цела недела:
Од понеделник до петок секоја вечер од 19 до 20 часот трчам во школскиот двор каде што има атлетска патека.Бидејќи трчам веќе 6 дена немам многу кондиција и прво одев со еден круг трчање еден одење, а од вчера почнав со еден и пол до два круга трчање и еден одење.Дома правам по 10 чичњеви и по 10 стомачни два-три пати во денот зависи од околностите.
За викенд наутро во 7 часот излегувам и пешачам од 40мин па се до 1 и пол саат.Денеска почна да ми врне и помалку пеачев.А навечер преку викенд исто така трчам.Цело врме сеум акотивна, избегнувам да седам и лежам повеќе стојам на нозе, пијам многу вода ама проблем ми е јадењето.Полека полека се одвикнувам од нездрава храна бидејќи неможам наеднаш + моите дома нема да прифатат да одбегувам некоја храна заради тоа што мислат дека сум мала и дека ќе се извишам и ќе ослабам.
Моето прашање е дали до Јуни па може и Јули со вакво темпо ќе успеам да го симнам салото?А како ќе станувам по активна со повеќе кондиција планирам да трлам повеќе време со поголема брзина
И за 6 дена согорив 2502 калории
2 години вежбам едвај 8кила качив на себе сеа сум 68 а тогаш бев 60,висок 1.94 без суплементи дали некој успеал и ако успеал како пошто не ми даваат од дома пари за нив а и не ми дозволуваат
Најубаво ти е да отидеш куде доктора прво пошто они најубаво ке те упутив у тој. Мислу дека за тија работе тија физиотерапеути бева. Исто такој види у теретану сс тога инструктора. Ако он разбира нешто нека ти покаже и не се форсирај, ништо на свет не може да се постигне на брзинку. Али ипак отиди си на доктора пошто много од нас што можемо да ти одговоримо не су доктори и не су квалификувани за да ти давав сс сигурност такви информацие ипак е твое здравје у прашање.Здраво сакам да прашам нешто. Епа вака сакам да почнам со вежбање но имам еден проблем десното рамо ми е малце подолу од левото и малце покусопа дали има чаре да се исправи и како.Позз
Негде прочитав 6200 месечно. Ова повеќе ми изгледа како терапија за болни лица кои имаат проблеми со мускулатурата него вежбање а и делува вештачко. Затоа мислам дека подобро е со класично вежбање 4-5 пати неделно со тегови и фитнес него со ова.Ја изгледав рекламата од Bodytec и богами како да гледав некој фантастичен филм.Цената не е за занемарување 4000 месечно и тоа само 2о мин.еднаш неделно.Прашањето ми е дали некој бил и пробал да вежба,навистина ли е толку делотворно и успешно?
Делувало и терапевтски но многу брзо се намалувало во обем,тоа и ме заинтригира.Изгледа никој нема пробано да ни каже изворно.Ценава што е висока сигурно е поради тие "униформи" што ги даваат за тренирање(како ли само ги перат и дезинфицираат)?Негде прочитав 6200 месечно. Ова повеќе ми изгледа како терапија за болни лица кои имаат проблеми со мускулатурата него вежбање а и делува вештачко. Затоа мислам дека подобро е со класично вежбање 4-5 пати неделно со тегови и фитнес него со ова.