Толкување на сонови

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Сонував дека никој не ме сака, ни партнерот не ме сакал, никој ауу грдо чувство во сон , треба да е обратно на јаве или ?
За ова не ти треба толкувач,само ти најдобро си чувствуваш кој те сака и колку те сака.Ако е обратно,добро,но ако е така како на сон не ти се пишува убаво;)

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
За ова не ти треба толкувач,само ти најдобро си чувствуваш кој те сака и колку те сака.Ако е обратно,добро,но ако е така како на сон не ти се пишува убаво;)
хаха ,можеби , но мислам дека @malo би го протолкувала многу интересно. Баш одвај чекам ако го види постов

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Јас сонувам се само некои чудни соништа. Еве последно сонував дека сум била евреин за време на втора светска војна (facepalm) и сум се криела во школото кај што учев средно. Па имало бомбардирања и јас и некои други преживеани во урнатините сме нашле нараквици, злато, сребро, ланчиња и сите потпишани со некои имиња. И ај @malo што може да значи ова освен дека многу гледам такви филмови? :D

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Јас сонувам се само некои чудни соништа. Еве последно сонував дека сум била евреин за време на втора светска војна (facepalm) и сум се криела во школото кај што учев средно. Па имало бомбардирања и јас и некои други преживеани во урнатините сме нашле нараквици, злато, сребро, ланчиња и сите потпишани со некои имиња. И ај @malo што може да значи ова освен дека многу гледам такви филмови? :D
Ме потсети на еден ист сон што го сонував еден период секој ден , сонував дека ги спасувам нашиве од германци , сум глумела дека знам германски за другиве да избегаат, и кога сватиле дека ги лажам ајде сите да бегаме, по сокаци сме трчале, секој пат истиот сон.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
И јас многу често имав вакви соништа и никогаш не успеав да ги протолкувам. Понекогаш мислам дека се некои сеќавања од некој предходен живот, но ни самата не сум сигурна дали верувам во тоа па затоа не се осмелувам да дадам такво објаснување. Можно е да е од гледањето филмови.
Инаку делот со ланчињата... тој дел покажува дека имаш некоја празнина во себе, помешани емоции... можеби си осамена или пак се плашиш да бидеш сама.

Сонував дека никој не ме сака, ни партнерот не ме сакал, никој ауу грдо чувство во сон , треба да е обратно на јаве или ?
Вакви соништа често се појавуваат кога личноста одлучува да сврти нова страница во својот живот. Подсвесно ти експериментираш со твоите чувства, тоа е нормално во ситуации кога не си сигурна како останатите ке реагираат на твоето однесување.

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

atala

Староседелец
28 октомври 2014
16
13
1,013
41
Сега и Овде
Сонував дека на тротоарот на улицата што излегува од сокакот каде што живеам јас седам на тротоарот и се влечам со нозете полека бидеќи не можам да одам,исто и со рацете се потпирам и така се движам полека по тротоарот.Ден е,ама е облачно,нема сонце.Наидуваат Циганчето што ми е комшија од улицата и има сега 14 години заедно со еден негов другар когошто не го познавам во реалност.Тие ми викаат:Ееееееееееј,мори!Луда ли си?!И клекнуваат до мене да ме тепаат!Јас се будам и во сонот исто чувствувам анксиозност.Инаку,јас во реалноста имам навистина проблеми со нозете и со рбетот,но фала Богу можам да одам,не сум неподвижна,само бргу се заморувам и имам болови.Што значи сонот?Прави да се чувствувам лошо!
@malo може и уште некој ако знае да ми го протолкува сонот!Благодарам однапред!

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Сонував дека на тротоарот на улицата што излегува од сокакот каде што живеам јас седам на тротоарот и се влечам со нозете полека бидеќи не можам да одам,исто и со рацете се потпирам и така се движам полека по тротоарот.Ден е,ама е облачно,нема сонце.Наидуваат Циганчето што ми е комшија од улицата и има сега 14 години заедно со еден негов другар когошто не го познавам во реалност.Тие ми викаат:Ееееееееееј,мори!Луда ли си?!И клекнуваат до мене да ме тепаат!Јас се будам и во сонот исто чувствувам анксиозност.Инаку,јас во реалноста имам навистина проблеми со нозете и со рбетот,но фала Богу можам да одам,не сум неподвижна,само бргу се заморувам и имам болови.Што значи сонот?Прави да се чувствувам лошо!
Најверојатно е од болките. Сакам да ти предложам да одиш на лекар, ти веќе си го знаеш проблемот, но за секој случај внимавај состојбата да не ти се влоши. Исто така внимавај и на проблеми поврзани со пари или некои други материјални богатства и внимавај да не јадеш преголема количина на храна. Сонот покажува дека имаш премногу непотребно (материјално), мораш да го исфрлиш или дадеш, за да можеш наместо сето тоа празнината да ја потполниш со она што тебе навистина ти треба.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Сонував дека одам на некое свето место. Свето место хм... изгледот беше средновековен, но над мене небото се движеше, како река. Малку матно.
Неколку чекори направив и ме зачекаа неколку момци, т.е. не зачекаа бевме тројца, но само мене ме фатиле и ме прободија со нож во бубрезите.

Делува смешно, но може некој да го протолкува?

atala

Староседелец
28 октомври 2014
16
13
1,013
41
Сега и Овде
Најверојатно е од болките. Сакам да ти предложам да одиш на лекар, ти веќе си го знаеш проблемот, но за секој случај внимавај состојбата да не ти се влоши. Исто така внимавај и на проблеми поврзани со пари или некои други материјални богатства и внимавај да не јадеш преголема количина на храна. Сонот покажува дека имаш премногу непотребно (материјално), мораш да го исфрлиш или дадеш, за да можеш наместо сето тоа празнината да ја потполниш со она што тебе навистина ти треба.
Благодарам за советите @malo!Само мене не ми е јасно со премногу непотребното во материајлма смисла што морам да го исфрлам или дадам за да можам наместо сето тоа празнината да ја пополнам со она што на мене навистина ми треба.Дали тоа непотребно материјално се однесува на пари и на други материјални богатсва или може и на непотребни стари предмети,алишта,чевли,чинии и другиматериајлни работи бидејќи јас не сум вработена и сум социјален случај?Благодарам многу!

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Јас знам дека на сон Ромчиња е болест.