Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Го изгледав филмот Dracula Untold.

Интересен, ми задржа внимание, бидејќи како мал ги обожавав филмовите со вампири. Но, овде имаше и една контрадикторност, па можеби и една од најважните. Зошто тој што му ја даде моќтта не управуваше со времето како и Влад? И откога вампирите управуваат со времето, првпат гледам ова во филм. Плус неговите луѓе (и како вампири ) нелојални кон него, имаше момент кога сакаа да го убијат затоа што бил чудовиште веќе, а забораваат дека ако не беше тој, ќе умреа сите. (сам се бореше против 1000 луѓе)
Логика 0.

Оценката што ја имаше на една страница каде што го начекав е реална околу 6,5.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Го имам гледано Арлингтон роуд, ама ок може да се предложи во темата пошто се работи за сериозно добар филм и не би било лошо да го гледаат и другите членови.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr and Ghtalpo

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Го имам гледано Арлингтон роуд, ама ок може да се предложи во темата пошто се работи за сериозно добар филм и не би било лошо да го гледаат и другите членови.
Јас да видиш каков имам во план. Не би требало да е гледан, а и не е од 1945 па ќе може полесно да се најде. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ај да ви препорачам неколку еврпоски филмови, дански поточно.

The Hunt, Adam's Apples, The Celebration и Flickering Lights. :)

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Го изгледав филмот The Purge: Anarchy ми се бендиса, онака за тепање време.

Почетокот ветуваше, но со текот на времето клише стана.

Може препорака за некој акционен филм што е можно побрзо, за вечерва сакам да „отепам“ некој саат?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Ок ми е Џим Кери како комичар а и тој другиот глумец кој во овој филм така да кажам `го надглуми` Кери, делуваше баш дебиласто :zelen
Пародии не ми се најомилени :)

Го изгледав филмот The Purge: Anarchy ми се бендиса, онака за тепање време.

Почетокот ветуваше, но со текот на времето клише стана.

Може препорака за некој акционен филм што е можно побрзо, за вечерва сакам да „отепам“ некој саат?

Universal soldier, било кој од шесте дела, баш онака со кршење кичми и пукање ако не ти е до замарање премногу таман филмчиња, со вандам и долф лундгрен :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Дај сериозно ќе ургирам што е ова првин кога ќе ме тагнеше некој не ми стигнува известување, сега ме цитира и повторно не ми стигнува известување. Дали и против мене водите кампања како против Мурињо и Челзи? :pusi