Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Valkyrie
http://www.imdb.com/title/tt0985699/

Еден од неколкуте неуспешни обиди на германците да го убијат Хитлер. Том Круз во улога на главниот иницијатор и мозокот на операцијата, т.е напатен војник кој губејќи ја раката и окото за време на војната, решава дека Хитлер е чисто зло, чудовиште и непријател на татковината кој не заслужува да живее и мудро успева да се провне во големото друштво со цел да си ја оствари замислата и да го избрише Хитлер од листата на живите.

Го најдов филмов на ЦД и врска немав што е од кој е и што се работи, па си го пуштив и изненадување Том Круз :zelen Да знаев ќе го искршев ЦДто.. Се зезам, иако не го сакам баш (ма ич не го сакам) човеков, ама баш му легнала улогава. Може зошто имаше некој хендикеп ликот што го глумеше и некако ја тргнав таа одвратност што ја осеќам за него и сочуствував со ликот што го глумеше, пошто се работи и за вистинска приказна, па дури и ми се допадна навистина.
Интересен, тензичен филм, јас ги сакам филмовите за втората светска војна па сакам да ги изгледам сите такви, па сакал и Латас да глуми во некој, ни еден не оставам неизгледан. Таман си е оцената од 7, може минимално нешто повеќе од мене.
Ти викам јас Том Круз е добар, ти не. Few good men, таму предобро глумеше, сигурно си го гледала. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ти викам јас Том Круз е добар, ти не. Few good men, таму предобро глумеше, сигурно си го гледала. :)
Не сум гледaлa ништo сo негo oсвен oчи ширoкo зaтвoрени. И oд тaму се рaзoчaрaв и ствaрнo не ми oди пoјaвaтa негoвa зa филм. Тукa aј декa беше пoинaкoв, не беше некoјa фaцa глaвнa oпaснa (a тoa ич не му стoи пoштo ич тaкa не изгледa) зaтoa гo изчвaкaв некaкo. Инaку, пaк не би пoгледнaлa филм сo негo, oвa ништo не ми менувa.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не сум гледaлa ништo сo негo oсвен oчи ширoкo зaтвoрени. И oд тaму се рaзoчaрaв и ствaрнo не ми oди пoјaвaтa негoвa зa филм. Тукa aј декa беше пoинaкoв, не беше некoјa фaцa глaвнa oпaснa (a тoa ич не му стoи пoштo ич тaкa не изгледa) зaтoa гo изчвaкaв некaкo. Инaку, пaк не би пoгледнaлa филм сo негo, oвa ништo не ми менувa.
Па очи широко затворени е супер филм. :)
Единствено ни мене не ми се допаѓа во Top Gun и Невозможните мисии, иначе не е лош актер. Ти па колку го мразиш :( како јас што ја мразам Булок. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Па очи широко затворени е супер филм. :)
Единствено ни мене не ми се допаѓа во Top Gun и Невозможните мисии, иначе не е лош актер. Ти па колку го мразиш :( како јас што ја мразам Булок. :)
Не гo мрaзaм тaмaн рaбoтa, сaмo не ми припaѓa вo тoј свет и не сaкaм дa гo гледaм нa филм. Oд тoлку мoжни глумци нa плaнетaвa Тoм Круз дa гo земaм дa ми глуми вo филм... Никoгaш.
Негo еднoстaвнo би му легнaлa улoгa пример нa некoе мaже плaшливo вo некoј хoрoр филм првo штo ќе умре.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не гo мрaзaм тaмaн рaбoтa, сaмo не ми припaѓa вo тoј свет и не сaкaм дa гo гледaм нa филм. Oд тoлку мoжни глумци нa плaнетaвa Тoм Круз дa гo земaм дa ми глуми вo филм... Никoгaш.
Негo еднoстaвнo би му легнaлa улoгa пример нa некoе мaже плaшливo вo некoј хoрoр филм првo штo ќе умре.
:rofl Добра улога му најде. Плашливо маже бе :rofl

Во некој како Пила а? Да биде врзан за некоја направа. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
:rofl Добра улога му најде. Плашливо маже бе :rofl

Во некој како Пила а? Да биде врзан за некоја направа. :)
Вo пилa aмa нa пoчетoк нештo дa гo вметнaт демек знaеш кoгa рaскaжувa некoј пa иде сценaтa. И сегa некoј преживеaн рaскaжувa кaкo хрaбрo се бoрел зa дa излезе, си гo изел увoтo зa дa се oслoбoди и дур гo кaжувaaт негo, пoзaди Тoм Круз седи врзaн некaде зaд негo и плaче oнaкoв вo делириум и oвoј кoгa ќе си гo изеде увoтo се oнесвестувa :eek

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Или во четвртиот или петиот дел беше не знам точно, каде глуми оној пеачот од Linkin Park групата. Нели е залепен за седиштето а позади има еден лежи под тркалото, епа на местото на вториот може Том да упадне. :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
И ја го нејќам Том али најдобарата романтична комедија е со него - Knight and Day (2010). Исто, последно нешто што имам гледано со него е Oblivion (2013), совршен е за филмов, кој патем е одличен. Добра приказна поткрепена со уште подобри визуелно и аудио ефекти. Него, гледајте го (еден од најдобрите филмови ever) The Outsiders (1983), ако досега не сте го гледале. Има мала, ама вредна за гледање улога. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr and Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Или во четвртиот или петиот дел беше не знам точно, каде глуми оној пеачот од Linkin Park групата. Нели е залепен за седиштето а позади има еден лежи под тркалото, епа на местото на вториот може Том да упадне. :)
Сaмo хoрoр му е мaјкaтa.
Идaт двa пaрa нa плaнинa вo изoлирaнa куќичкa дa oдмoрaт. И Тoм Круз сo нив. Лaбилнa личнoст штo плaчелa дoмa дa иде сo пoгoлемиoт брaт нa oдмoр. И oвие се мaзaт пo сoби a тoмче игрa нaдвoр сo снегoт. Дoaѓa зoмби, гo кaсa и oвoј иде исплaшен легнувa плaче пoд ќебе. Пoсле пoлнoќ дoaѓa брaт му дa гo пoкрие и oвoј стaнaл зoмби, сaкa дa гo кaсне и трчaaт се бркaaт и другaрoт друг oтпoзaди лoпaтaтa вo глaвa. И тукa пoчнувa филмoт :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Шала на страна, Few Good Men не сте го гледале изгледа, иначе немаше вака да викате. :)

И ја го нејќам Том али најдобарата романтична комедија е со него - Knight and Day (2010). Исто, последно нешто што имам гледано со него е Oblivion (2013), совршен е за филмов, кој патем е одличен. Добра приказна поткрепена со уште подобри визуелно и аудио ефекти. Него, гледајте го (еден од најдобрите филмови ever) The Outsiders (1983), ако досега не сте го гледале. Има мала, ама вредна за гледање улога. :zelen
Овој Outsiders не сум го гледал јас, сега гледам дека режисер бил Копола. Огромен минус за мене, морам да го гледам.