Светиме од здравје,се крв ни се претвара,а кај нив полен.Не им светат бидејки не користат шминка како тебе и остали
Светиме од здравје,се крв ни се претвара,а кај нив полен.Не им светат бидејки не користат шминка како тебе и остали
Нормално таа ќе бара факти дека ти си зафатен со навредување на дупло постари од тебе.Другарице Плава ... те советувам (за твое добро) добро прочитај ги сите постови од @malo и сите видеа постирани и ќе разбереш ..
Читај што мало кажува за месото, а покасно по твоја иницијатива и за месната индустрија ..
Еве ти ја поуката од @malo .
1. Ако човекот е месојад ќе јаде само месо и (чат-пат некоја травка која ја јаде поради ЛЕК за прочистување на организмот), ако јаде трева и сл. ствари (веган) со одсуство на месо, а притоа е месојад .. би умрел не би живеел 100 години.
2. Ако човекот е тревојад ке јаде само трева и плодови, ако јаде месо а притоа е тревопас тогаш би умрел и исто така не би живеел 100 години.
3. Ако човекот е сештојад (јаде и Жив. храна и Раст. храна) тогаш со одсуство на еден тип на храна (месо / треве и плодови) тој би умрел бидејќи ако нешто е составено од две работи не може да живее само со една.
-Па еве го заклучокот. За лекови користеме плодови: лимони, портокали, јаболки, ананаси. банани ... секое овошје т.е. плод, секој зеленчук, тревки за правење: чаеви, масла, "дроги" итн. за внатрешно лекување како и за надворешни лекувања: отоци, изгореници итн. Притоа не добиваме никакви заболувања. Додека од вашите "драги и вкусни" животни ... сумњам дека ви се исто толку драги и кога се живи не добивате никакви лекови ниту нешто добро .. да освен лажењето на вашиот стомак хах ... притоа се полните со болести и болести и болести (никад краја).
Ако мислите дека животните се лековити .. зошто тогаш и во перфектната лага на медицината немате никаде лек од теле или лек од бебе тигар или лек од медуза ???? ...
-на ова @Outrider би ми пишал дека од змија отровот се зима и од него се прават лекови .. затоа и е знакчето на зегин со змија (можеби и на други аптеки)
Тоа е отров (кој всушност и не е отров .. можда отровни дози ... бла бла .. гуглај сам рајдере). Не ја печеме змијата за да направиме лек од нејзе како што би направил ти.
Инаку .. мало сигурно веќе бара линкови и видеа со факти .. пошто мислам дека е крајно време да веќе некои луѓе научат нешто и покрај тоа што не сакаат да признаат дека сеуште се замислуваат "како тато и мама да ме лажат цел живот дека месото е здраво и треба да се јаде .. не не тие не можат да лажат .. тие знаат се" ДОста бе македонци .. доста .. зато и никој не не сака нити не почитуе
................................................................................................................................................................................................................................................
Па самата види во која категорија спаѓаш другарице Плавице и друже Јаваче
Незнам колку си во тек со темава и дали си прочитала нешто воопшто, но во темава се зборува дека протеините од животинско потекло и големата голичина на протеини му штетат на човекот. Живината содржи многу протеини, но истите го убиваат човекот.Со последните податоци од анализи од разни агенции за храна,фирми за економија и земјоделие,утврдено е дека рапидно се зголемува и уште повеќе ќе се зголеми потрошувачката на месо и млечни производи(податоци има до 2023 год изразено со тони зголемување,но небитен податок за темава)нарочито на месо од живина како најдобар извор на протеини.Нека јаде кој што сака...порано се давало за анемија животински џигери и изнутрици а сега хемија,таблети.Мене лично веганите ми изгледаат бледуњаво,истоштено,фаците не им светат како нас,кога ке мавнеме прасетина.мљац....
што ме гајле што јаделе првите луѓе ?? .. и ти живееш со првите луѓе ?? .. не туку они се минато..Нормално таа ќе бара факти дека ти си зафатен со навредување на дупло постари од тебе.
Честитки иначе, преку ноќ стана фаворит за титулата најсмешен член во негативна смисла. Имав фаворит ама тебе никој не може да те надмине, ти си мерка за глупост.
И дај кажи што јаделе првите луѓе? А не ако бил ова ако бил она.
Начин на живот =/= животински инстинкт за преживување.што ме гајле што јаделе првите луѓе ?? .. и ти живееш со првите луѓе ?? .. не туку они се минато..
и ти си бил рапер можда па сега си металец .. и значи ти уствари не можеш да бидеш металец затоа што прво си бил рапер ...
Кид стори к'мон
Историја = / = СегашностНачин на живот =/= животински инстинкт за преживување.
Незнам колку си во тек со темава и дали си прочитала нешто воопшто, но во темава се зборува дека протеините од животинско потекло и големата голичина на протеини му штетат на човекот. Живината содржи многу протеини, но истите го убиваат човекот.
Убавината е нешто релативно, за вкусовите не се расправа, но некаде стоеше еден научен податок кој потврдуваше дека веганите се далеку поинтелегентни од месојадните. Еве и во видеово горе се кажува истиот податок, дека децата кои пијат кравјо млеко се понеинтелегентни во однос на децата кои не пијат.
Задолжително погледни го линкот
http://www.care2.com/greenliving/10-genius-vegetarians.html/2
Не ми се верува што читам.