Има ли сѐ уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Tie sto se "cuvaat" ili nema koj da gi vidi ili tie so gi gledaat se kaat za toa ;)
Браво, да не ни објаснеше ти уште ќе живеевме во заблуда, и немаше да знаеме зошто ли се чуваат.
Коментаров ти нема врска, и искрено ми се лоши од вакви фраерски изјави без логика.
Зарем не се сети дека мооожеби има некоја друга позадина во ова. Можеби причината е религиозна, можеби девојката живеела во таква строга и конзервативна средина а можеби и едноставно тоа и е желба. Тука не станува збор дали девојката е еманципирана, дали е од Шутка или е најпознатата женска од градот, станува збор за нешто друго.
Зошто се потребни ваквите коментари? Има девојки што за нив невиноста е самата нејзина чест и не сакаат да ја даваат така лесно, туку ете по некое правило оној кој ќе ти стане маж е вистинскиот и оној што заслужува да биде со неа. Не ги осудувам воопшто, невина до оној момент кога ќе посака да не е, и крај.
Но (големо НО), колку и да постојат некои религиски ограничувања или сопствени желби, природата ќе си го направи своето. Можеби подоцна ќе посакаат нешто друго, заради тоа што не се задоволни од сексот, или некомпактибилни со партнерот па сите оние години чување паѓаат во вода.
Како и да е, дали била девица до бракот или не, не ми менува ништо. А особено не мислењето што го имам за неа како личност. Никогаш нема да искоментирам како се затуцани и симнати од планина таквите. Секој си прави како сака и чувствува.

Alexander

Староседелец
10 март 2012
25
5
1,003
37
Нема зошто за мене тоа е уште еден дополнителен товар непотребен кои што побрзо го решат послободно ќе живеат :p

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Како шо прочитав малку, горе долу, за некои ако девојката е невина на +20 е смешно или ако се чува за брак, а како шо прават сега на 14год се и сешто тоа е за пофалба, браво немам шо да кажам друго.

• Ми се допаѓа
Реакции: Alexander

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Имам прашање за тие што тврдат дека веќе нема такви девојки:
Вие на секоја сте ѝ го погледнале меѓуножјето па можете со сигурност да кажете?
Овие се индивидуални прашања... за кои не може да се генерализира.
Јас само можам да кажам дека ако ваквата одлука е донесена со длабоко размислување девојката ќе го има цело мое разбирање, но ако е инфлација на некои адети, бла бла... ќе се обидам да ја натерам да сфати што навистина сака.

Alexander

Староседелец
10 март 2012
25
5
1,003
37
за тие што се кинат на 14 секоја чест барем си го одб
иле гајлето хахахах а па сеа за тие над 20 е тоа е више проблем шо чекале толку требало да научат да се сакаат порано него 20+ јас бар така мислам :p

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
иле гајлето хахахах а па сеа за тие над 20 е тоа е више проблем шо чекале толку требало да научат да се сакаат порано него 20+ јас бар така мислам :p
Дали имаш посетено психијатар? Вака кога те читам мислам дека немаш, во најбрз можен рок да посетиш, подобро ќе ти е.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Пардон, ама утре кога/ако имаш ќерка, да те видам дали ќе ја потапшаш по рамо и ќе ѝ кажеш „Секоја чест, си откачила гајле“ ако уште на 14 години е сексуално активна и некој вака на твои години ѝ се восхитува (мада се надевам доста помал си отколку што ти пишува).
Не велам дека ти посакувам тоа да ти се случи, туку само гледаме хипотетичка ситуација.
Па и невините не биле невини по нивен избор....вели типот што на друга тема пишал дека не бил пребирлив и би напучил било која.
Самиот факт што не си единствен што би легнал било што со вагина меѓу нозе, доволно зборува дека чувањето невиност е и те како индивидуален избор.