Има ли сѐ уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Мене една работа не ми е јасна... Кое нормално машко сака девица да земе?

Еве да речеме девојката е невина. Се земаат и имаат секс. И тогаш забележуваат дека сексот не е како што треба. Има луѓе, едностано сексуално се некомпатибилни. И тогаш, што? Не може назад, веќе стапиле во брак. А фрустрациите од креветот, брзо излегуваат и се шират во секој друг сегмент од врската. Не ја разбирам таа логика машкото да сака девојка што ќе прокрвари на чаршав првата брачна ноќ, наместо девојка која го полудува, која што знае што сака во кревет, иновативна е, не шири само нозе, туку учествува активно во сексот.

А исто не ми е јасно кое нормално девојче сака невина да влезе во брак? Кај нас е малку по tricky, ajде машките полесно доживуваат оргазам, ама кај нас е малку покомплицирано. И да го земам за сопруг некој кој не знам каков е во кревет? No f*cking way. И што ако се погоди некој себичен, некој што само за него си гледа, што не сака и јас да уживам, туку гледа само да си заврши работа и потоа слатко да си заспие?

Плус невиноста не е синоним за тоа колку е чиста девојката. Какви змии има што уште носат химен, ама имаат валкана душа. Има и такви што се крпат. И тие се "почисти" од некоја девојка што имала односи? Јеа, рајт.

Да земеш партнер без да знаеш каков е во кревет, е исто како да купиш куќа која што не знаеш каква е внатре.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Мене една работа не ми е јасна... Кое нормално машко сака девица да земе?

Еве да речеме девојката е невина. Се земаат и имаат секс. И тогаш забележуваат дека сексот не е како што треба. Има луѓе, едностано сексуално се некомпатибилни. И тогаш, што? Не може назад, веќе стапиле во брак. А фрустрациите од креветот, брзо излегуваат и се шират во секој друг сегмент од врската. Не ја разбирам таа логика машкото да сака девојка што ќе прокрвари на чаршав првата брачна ноќ, наместо девојка која го полудува, која што знае што сака во кревет, иновативна е, не шири само нозе, туку учествува активно во сексот.

А исто не ми е јасно кое нормално девојче сака невина да влезе во брак? Кај нас е малку по tricky, ajде машките полесно доживуваат оргазам, ама кај нас е малку покомплицирано. И да го земам за сопруг некој кој не знам каков е во кревет? No f*cking way. И што ако се погоди некој себичен, некој што само за него си гледа, што не сака и јас да уживам, туку гледа само да си заврши работа и потоа слатко да си заспие?

Плус невиноста не е синоним за тоа колку е чиста девојката. Какви змии има што уште носат химен, ама имаат валкана душа. Има и такви што се крпат. И тие се "почисти" од некоја девојка што имала односи? Јеа, рајт.

Да земеш партнер без да знаеш каков е во кревет, е исто како да купиш куќа која што не знаеш каква е внатре.
албанците бе, турците ах и да не ги заборавам
комшиите санџаклии..
Ќе земат невина жена( а прашај ја колку е анално невина)
која ќе глуми ангел, а којзнае што се не поминала.
Ќе дојде првата ноќ- сакана или не, се дешава што се дешава, пука хименот.Крв на чаршавот.
Јеах, супер.
Ќе го однесат чаршавот кај родителите( а најчесто постојат различни трикови за таа крв на чаршафот како кесички полни со крв од некое животно или црвена боја)
и родителите ќе бидат среќни и задоволни
очекувајќи го првото машко дете.Ќе биде се во ред на почеток, се додека не дојде првото дете кое не е машко( ај куку леле).
Мажот скришно ќе гледа порничи,
додека жената ќе се грижи за куќата така да воопшто нема да има нит време нит сила да размислува на секс.
Мажот ќе си бара девојки со искуство
кои ќе му пружат бар дел ид оние сцени во неговите порничи.
И што?
Филм..

Често сум слушала вакви приказни од мои другарки од исламската вероисповест и ептен некако темава е шит.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
албанците бе, турците ах и да не ги заборавам
комшиите санџаклии..
Ќе земат невина жена( а прашај ја колку е анално невина)
која ќе глуми ангел, а којзнае што се не поминала.
Ќе го односат чаршавот кај родителите( а најчесто постојат различни трикови за таа крв на чаршафот како кесички полни со крв од некое животно или црвена боја)
и родителите ќе бидат среќни и задоволни
очекувајќи го првото машко дете.Ќе биде се во ред на почеток, се додека не дојде првото дете кое не е машко( ај куку леле).
Мажот скришно ќе гледа порничи,
додека жената ќе се грижи за куќата така да воопшто нема да има нит време нит сила да размислува на секс.
Мажот ќе си бара девојки со искуство
кои ќе му пружат бар дел ид оние сцени во неговите порничи.
И што?
Филм..

Често сум слушала вакви приказни од мои другарки од исламската вероисповест и ептен некако темава е шит.

Тоа се поинакви култури и религии и таму не се мешам. Зборувам за луѓето од христијанска вера.
Имам другарка што го прелажа дечкото дека и е прв. И до ден денес тој мисли дека и е прв. Тоа не е начин.

Не знам, секој со паметот. За мене невиноста не е показател за ништо. Јас знам дека еден ден ако се омажам, тоа ќе биде со маж со кој сме искршиле кревети, сме лудувале заедно и сме 100% компатибилни во кревет. Кој како си милува, така нека си прави.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Тоа се поинакви култури и религии и таму не се мешам. Зборувам за луѓето од христијанска вера.
Имам другарка што го прелажа дечкото дека и е прв. И до ден денес тој мисли дека и е прв. Тоа не е начин.

Не знам, секој со паметот. За мене невиноста не е показател за ништо. Јас знам дека еден ден ако се омажам, тоа ќе биде со маж со кој сме искршиле кревети, сме лудувале заедно и сме 100% компатибилни во кревет. Кој како си милува, така нека си прави.
Горе напишаното се случува и во денешно време кај нас христијаните.
Се глуми некој модерен живот а во суштина
на младите им се садат некои мисли од родителите и се ставени под притисок тоа да го направат така.
Не сакам со ова да кажам дека треба
со секој кој ќе го сретнеш да спиеш,
ниту пак дека сп првиот со кој ќе ти се пружи можност да ја изгубиш невиноста,
сепак тоа е посебен чин, и би требало
да се направи со некој кој навистина ти значи.
Но замисли, си го направила тоа со тој што го сакаш, и не сте веќе заедно,
пукнала врската не иде.
И ти не си невина,
и што сега?
Ќе останеш заради тоа стара мома?
Или зошто би се плашела на дечкото да му кажеш дека не си невина?
( не зборам за тебе,зборам општо)
така да, секој си има свој филм и своја
претстава во глава за тоа како треба да биде.

Друго тоа што кажуваш ти би сакала со мажот ти да ги искршиш креветите пред да се омажиш,
за да знаеш каков е во кревет
тоа не е потврда или сигурност дека така ќе остане и понатака.
Работите во животот се менуваат, нон стоп.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue

Ekushka

Нов член
23 февруари 2013
1
0
1
30
Секако дека имаа...секако дека се ретки но ги имаа..јас сум еден пример имам 19 год и сеуште сум невина..и засега планирам да останам :D :D

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Не се чуваат гарант, туку немаат со кој да ...
Бре,ти многу паметен.Јас се чувам бе.А за имање,секогаш има со кој позади мтв и терај.
Таа што се чува не значи дека е глупава,неискусна,неиживеана.Туку според мене е поштена девојка.Види сеа,јас не ги напаѓам оние што не се чуваат секој со своето,ама јас мислам дека што си е сигурно сигурно си е.Во брак повеќе се познаваш со партнерот и нема да се чувствуваш искористено.