Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Пустиот Џерард, тоа е таа метаморфоза од одличен играч во штетник. Прво го сјеба Ливерпул, сега и Англија. Глодарот се прослави ни крив ни должен. Сеуште има теорија за Англија ама треба Италија да тепа двете а Англија да победи со Коста Рика. Што значи имаат некои 3% шанси (smoke)
Беше и остана тремаџија Стиви иако и останатите си имаат мака кога треба да играат за репрезентација, it`s all in the head. Исто и Шпанија, имаат и квалитет и знаење и искуство и тренер...ама нешто не им беше во главата како шо треба....промаја...

Британската влада била во право кога се огласија со doom & gloom прогнози пред почетокот на СП (party)
Теоретски имаат шанси ако Италија ги тепа двете, а тие да ја тепаат Костарика и да се вадат на гол разлика. А Италија ќе мора да ги тепаат и двете затоа што ако тепаат само утре, а изгубат од Уругвај ќе имаат по 6 поени со Уругвај и дополнително Англија ако изгуби од Костарика и тие ќе имаат 6 бода и ќе одлучува гол разликата. Ако изиграат нерешено утре, тогаш следното коло Англија нема никакви шанси.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Теоретски имаат шанси ако Италија ги тепа двете, а тие да ја тепаат Костарика и да се вадат на гол разлика. А Италија ќе мора да ги тепаат и двете затоа што ако тепаат само утре, а изгубат од Уругвај ќе имаат по 6 поени со Уругвај и дополнително Англија ако изгуби од Костарика и тие ќе имаат 6 бода и ќе одлучува гол разликата. Ако изиграат нерешено утре, тогаш следното коло Англија нема никакви шанси.

Подобро Коста Рика нека се пласира понатаму :zelen always liked them cinderella stories...
Прв пат било ова Англија на СП да ги губи првите два меча по ред :eek:

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не знам до кога ќе толерираат играчи кои со се топка излегуваат во аут-линија, игра напаѓач ама нема УСЕТ за гол, го лажеле дека нападот е најдобра одбрана, па мисли дека и со 0 голови и 0 асистенции први одлични работи во напад. Неговото име нејќам да го изговорам, при секое изговарање имам тегоби во стомакот!

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Искрено црвениот картон беше за џабе. Второто полувреме Кагава демек ќе освежи.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
„Се изнацентаршутира.“
Тоа се тие изрази.(facepalm)

Едит: Да се разбереме, Грција треба да ги тепа БСК, а Јапонија да ги тепа јапонците за да оди понатаму.
Коментаторски бисери v2.0

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Групава Д најинтересна испадна :zelen. Италија ако победи со 2:0 денес на Англија ќе и треба победа од 3 гола разлика против Костарика за да оди понатаму, уствари ни тогаш не е сигурно дали ќе поминат зашто Уругвај ако победи со 2 гола разлика против Италија тогаш Англија не оди понатаму, а Уругвај мора да победи со 2 и повеќе гола разлика зашто со 1:0 немаат шанси за понатаму. Тренерот на Уругвај е прост што не го играше Суарез на првата, можеби ќе направеа нешто вака ќе бркаат гол разлика :). На крај гледаш Италија ги губи сите а Костарика победува на сите утакмици и Уругвај и Костарика одат понатаму :rofl.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Групава Д најинтересна испадна :zelen. Италија ако победи со 2:0 денес на Англија ќе и треба победа од 3 гола разлика против Костарика за да оди понатаму, уствари ни тогаш не е сигурно дали ќе поминат зашто Уругвај ако победи со 2 гола разлика против Италија тогаш Англија не оди понатаму, а Уругвај мора да победи со 2 и повеќе гола разлика зашто со 1:0 немаат шанси за понатаму. Тренерот на Уругвај е прост што не го играше Суарез на првата, можеби ќе направеа нешто вака ќе бркаат гол разлика :). На крај гледаш Италија ги губи сите а Костарика победува на сите утакмици и Уругвај и Костарика одат понатаму :rofl.
Теоретски сите имаат шанса за понатаму, ама ако Италија одигра нерешено со Костарика Англија се пакува. Ако биде нерешено денес тогаш е уште позаплеткано за борбата за првите 2 места.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Теоретски сите имаат шанса за понатаму, ама ако Италија одигра нерешено со Костарика Англија се пакува. Ако биде нерешено денес тогаш е уште позаплеткано за борбата за првите 2 места.
Да, со нерешено на Италија и Костарика само Уругвај ќе има шанса со победа против Италија да оди понатаму, јас би сакал Италија да победи 3:0 па да си остане до крај неизвесно :zelen.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Да, со нерешено на Италија и Костарика само Уругвај ќе има шанса со победа против Италија да оди понатаму, јас би сакал Италија да победи 3:0 па да си остане до крај неизвесно :zelen.

Одбраната на Италија ми делуваше некако сомнително против Англија, не знам дали можат да го запрат дајверскиот глодар-канибал, освен со соодветен фаул на почеток на утакмица...if you know what i mean...:zelen
Го има тој стаорски инстинкт да се протне на право место во право време, во дупка, пукнатина...:x

Добра партија на Грција, со играч помалку направија повеќе шанси, Јапан залутан на СП заедно со Камерун, Иран...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Коста-рика е првиот познат осминафиналист од групата. Англија немаат веќе шанси. Си заслужија со оглед на играта на Италија, ама сепак не можам да ја прифатам таа „бункер“ тактика после првиот гол што ја форсираат скоро сите. Нервозно е да си напаѓач и да не можеш да добиеш топка затоа што има 20 луѓе околу тебе цело време.