Телема

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
The gods of one age become the devils of the age to follow. The priests look forward to the age to come and see only the end of the world.
Angels, Demons, & Gods of the New Millennium (1997) Chapter 4 - Lon Milo DuQuette

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
10. Прави им на другите добро поради самата добрина, не поради награда, ниту пак поради нивна благодарност или наклоност. Ако ти си великодушен нема да тежнееш кон изразите на благодарност.
LIBER LIBRAE SVB FIGVRA XXX
donacii.jpg

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
„Сега доволно е да се каже дека во овој Закон лежи целата иднина: тоа е Законот на Слободата, и оние кои го одбиваат се прогласуваат самите за робови, и како робови ќе бидат оковани и тепани. Тоа е закон на Љубовта, и оние кои ќе го одбијат се прогласуваат себе си да бидат деца на омразата, и нивната омраза ќе се сврти против нив и ќе ги проголта во нејзините бескрајни мачења. Тоа е закон на Животот, и оние кои ќе го одбијат ќе бидат предмет на смртта; и смртта ќе ги фати неподготвени. И нивниот живот ќе биде жива смрт. Тоа е Законот на Светлината, и оние кои ќе го одбијат, според тоа се прават самите мрачни засекогаш.

Прави што ти е волја тоа нека биде целиот Закон! Одбиј го ова и падни под клетвата на судбината. Подели ја волјата против самата себе, резултатот е слабост и борба, залудна борба. Законот не го осудува Човекот. Прифати го законот и се е законски.“ - Еквинокс на Боговите (дел од Liber ABA) :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Abraxas

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Белградска `Политика` пренесува интересен настан...:zelen

"Ја сам Алистер Кроули", довикнуо је Горан Алфировић полицајцима име оснивача "Ордо темпли оријентиса"
Упркос напорима припадника МУП-а Србије да прексиноћ разоружају и ухапсе Горана Алфировића (33) из Батајнице код Београда, који је претходно ножем тешко повредио свог деду и уз претње задржао у кући бабу, овај човек прексиноћ је извршио самоубиство пред полицајцима који су покушали да га савладају. Психолог, преговарач МУП-а Србије, један сат покушавао је да разговара са Алфировићем али је успео да са њим размени тек неколико реченица. "Сад те игноришем", последње је што је довикнуо психологу.

Бошко Алфировић, тешко повређен прексиноћ у Батајници, прикључен на апарате за дисање

Породична драма која се у понедељак догодила у Батајници, где је наоружани Горан Алфировић (33) држао заточену своју тешко болесну бабу Василију (74) завршена је самоубиством насилника. Алфировић је најпре ножем ранио свога деду Бошка (75), а потом се забарикадирао у стан куће са бабом Василијом. Када је полиција упала у стан, Алфировић је пуцао себи у главу. Од последица рањавања јуче је преминуо, док се његов рањени деда Бошко налази на апаратима за дисање, али му је стање стабилно.

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/27025.sr.html

Којзнае шо му биднало на братот Алфировиќ...(worried)

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Белградска `Политика` пренесува интересен настан...:zelen

"Ја сам Алистер Кроули", довикнуо је Горан Алфировић полицајцима име оснивача "Ордо темпли оријентиса"

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/27025.sr.html

Којзнае шо му биднало на братот Алфировиќ...(worried)
Што е тука чудно!?
За такво нешто човек треба да има силна волја која е еквивалент на божјата,така може да менува ликови која му е по волја!

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон.:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
И каква врска има ова со темава?

Дешавка во која учествувал телемит и која стигнала во српските мадиуми, ништо посебно. Или само позитивни вести се рачунаат?

Што е тука чудно!?
За такво нешто човек треба да има силна волја која е еквивалент на божјата,така може да менува ликови која му е по волја!

Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон.:zelen

Па не е баш најпрецизно соопштено ама мислам дека типот ја нарушил вољата на дедо му и баба му...:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Pica pica

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Дешавка во која учествувал телемит и која стигнала во српските мадиуми, ништо посебно. Или само позитивни вести се рачунаат?
Значи ако некој го спомене Алистер Кроули, автоматски е телемит?! Каде бре со овој памет? (facepalm)
Знаеш колку луѓе во име на Исус извршиле убиства? Тие што се ? Апостоли?

Тоа што тврдел дека е Алистер Кроули, било доказ дека е член на О.Т.О......(facepalm) Бравос....

Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Значи ако некој го спомене Алистер Кроули, автоматски е телемит?! Каде бре со овој памет? (facepalm)
Знаеш колку луѓе во име на Исус извршиле убиства? Тие што се ? Апостоли?

Према расположивим подацима, Алфировић је био члан секте "Ордо темпли оријентис".

:unsure

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
А тие податоци се....? Што? Изјавата дека бил Алистер Кроули? Кој црни расположливи податоци? Како прво текстот е полн со невистини, Кроули е посочен како основач на О.Т.О што не е вистина и никаде не се наведува кои се тие "расположливи податоци". Уште еден од низата написи кои треба да предизвикаат страв и сензационалност! Да го свртат вниманието на луѓето кон "непријател" што ќе ги дефокусира од вистинските проблеми и непријатели кои ги поробуваат! Ако, живејте си во тој свет и понатаму!