Прашања и помош околу мобилни телефони

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
418
709
1,103
Може мала помош? Ми се празни батеријата на мојот nokia n95. Што да напраам?
Кога ке се испразни телефонот го ставаш на полнач....
Се зезам де.....
Види дали има многу апликации уклучено во позадина да работат, провери го блутутот и WI fi то на телефонот и ако имаш инсталирано гармин тој ти троши батерија...
Ако не си сигурен до што е проблемот извади ги сите контакти, слики, пораки, видеа и музика преку Nokia PC Suite во компјутерот и напиши *#7370# и потоа YES.. Ќе то побара unlock code кој ако не ти е сменат и е фабричкиот е 12345 и ке го форматираш телефонот. Потоа преку компјутер ке ги вратиш сите работи кои си ги извадил од телефонот....
Ти посакувам среќа....:D

alekcacko

Полноправен Член
4 март 2012
45
4
8
34
Bitol, Bitola, Macedonia
Кога ке се испразни телефонот го ставаш на полнач....
Се зезам де.....
Види дали има многу апликации уклучено во позадина да работат, провери го блутутот и WI fi то на телефонот и ако имаш инсталирано гармин тој ти троши батерија...
Ако не си сигурен до што е проблемот извади ги сите контакти, слики, пораки, видеа и музика преку Nokia PC Suite во компјутерот и напиши *#7370# и потоа YES.. Ќе то побара unlock code кој ако не ти е сменат и е фабричкиот е 12345 и ке го форматираш телефонот. Потоа преку компјутер ке ги вратиш сите работи кои си ги извадил од телефонот....
Ти посакувам среќа....:D
Se imam provereno.i nemam pc suite (nemam USB

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Хммм пробај со Мастер Ресет. Доколку е хардвердски би требало да е батеријата. А ако е софтверски пробај со Мастер Ресет.

alekcacko

Полноправен Член
4 март 2012
45
4
8
34
Bitol, Bitola, Macedonia
Хммм пробај со Мастер Ресет. Доколку е хардвердски би требало да е батеријата. А ако е софтверски пробај со Мастер Ресет.
Vidi sea,poke pati go imam resetirano,a zaboraviv da ti kazam,ne go imam updatetirano.treba da go updatetiram,na v35.(izvini so pisam latinica,na mobilen)

Sugar

Истакнат Член
19 февруари 2012
502
1,110
393
Дај кажете каде да го откодирам мобилниов HTC Desire ?

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Луѓеми треба помош.:)Имам Sony Ericsson Xperia x8 со андроид оперативен систем и не знам веќе колку време се обидувам да симнам Skype на него и никако не можам.Да не знае некој нешто:(

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Луѓеми треба помош.:)Имам Sony Ericsson Xperia x8 со андроид оперативен систем и не знам веќе колку време се обидувам да симнам Skype на него и никако не можам.Да не знае некој нешто:(

Како го симнуваш, од маркет? Кој скајп го симнуваш?