Масивни поплави во Босна и Србија

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Донирав на тој бројот што е ставен погоре, и утре ќе одам на плоштад ќе дадам нешто што треба само ме интересира кај нас да имаше вакви поплави ќе ја пратеа ли србите војската нивна да ни помогне? Ќе се собираа ли на плоштад во Белград да ни пратат тоа што им праќаме ние сега?

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Донирав на тој бројот што е ставен погоре, и утре ќе одам на плоштад ќе дадам нешто што треба само ме интересира кај нас да имаше вакви поплави ќе ја пратеа ли србите војската нивна да ни помогне? Ќе се собираа ли на плоштад во Белград да ни пратат тоа што им праќаме ние сега?
Ако секојдневно се делиме луѓе против луѓе, човечки е барем при природниве непогоди да заборавиме дали, што и како би направил некој и да се сплотиме колку што даваат можностите. Хипотетички, доброто со добро се враќа, ние да не дојдеме дотаму, па што ќе се случи...

Не пратам нешто вести, но ме ежат информациите дека дури не се смират поплавите, не се кажува бројот на жртви. Наслови од типот „Местото хх е како масовна гробница“ се доволно морници по 'рбет да ме полазат. Донирав од сите броеви што ги имаме по дома, колку-толку нека се најде за основни работи.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja and JaMi

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Ги следам сите вести поврзани за поплавата и искрено многу ми е жал и страв за тие луѓе..Најинтересно е што бројот на новородени бебиња овој период бил поголем од било кога :)
Јас донирав на бројот и штета што во мојот град нема таква акција а до ск не можам да дојдам така да утре донирам од сите други броеви по дома :)
10262104_433741100095930_1524198225177842872_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Бројот за донирање - 143400 важи и за држави надвор од Балканот? Ако некој сака да донира од било каде од светот, не треба да додаде префикс или слично? Само тие 6 бројки?
Тоа е број само за Мкд.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Внимaвaјте нa дoнaциите дaли се oфицијaлни брoеви,веќе oткријa и измaми лaжни брoеви зa дoнирaње. Сo среќa некa им е нa србите,секoгaш прирoдните кaтaстрoфи гo oбединувaaт нaрoдoт.
Официјални се,брзоплети медиуми зезнале работа....па после демантираа откако видоа дека има грешка само во една буква, односно фали една буква кај Швајцарија.

Последна промена од модератор:

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Чисто информативно:

Во текот на денешната акција за помош на настраданите од поплавените подрачја во Србија и во БиХ, само од пунктовите во Скопје собрани се: 20 тони прехрамбени продукти, 10 тони хигиенски средства, 60 тони вода, 1.000 кебиња, еден тон бебешка храна, 3 тони млеко, 10 тони облека и 1.000 пара обувки.

Браво луѓе !!!
worship.gif

• Ми се допаѓа
Реакции: TheQueen, Redhead and JaMi

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Една од најмасовните хуманитарки од независна Македонија. Искрено, многу позитивно сум изненаден. Секоја чест на жителите од нашата земја, сега преостанува да се нормализира ситуацијата и подоцна испита штетата. Се молам на што помал број на човечки жртви.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Една од најмасовните хуманитарки од независна Македонија. Искрено, многу позитивно сум изненаден. Секоја чест на жителите од нашата земја, сега преостанува да се нормализира ситуацијата и подоцна испита штетата. Се молам на што помал број на човечки жртви.
За жал жртви ќе има и има многу.Само во Обреновац од 40000 жители спасени се околу17000 а другите?! Таму има река со лешеви само што не смеат за сеа медиумите да објавуваат да не се создаде уште поголем хаос и паника.
Дури од како ќе се повлече поплавата ќе биде уште поголема катастрофа... Список на загинати,епидемии,чистење на руините и наносите на тиња и секаков отпаден материјал,изградба на нови објекти.... Да не им е човек во кожа,ни на непријател такво нешто да му се случи.Но верувам дека со наша помош и помош од цел свет ќе застанат на нозе.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Ги следам сите вести поврзани за поплавата и искрено многу ми е жал и страв за тие луѓе..Најинтересно е што бројот на новородени бебиња овој период бил поголем од било кога :)
Јас донирав на бројот и штета што во мојот град нема таква акција а до ск не можам да дојдам така да утре донирам од сите други броеви по дома :)
10262104_433741100095930_1524198225177842872_n.jpg
Донациите можеш да ги однесеш во Црвениот крст во твојот град.Ќе траат до 31.05 за сега има такво известување.

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
@JaMi како вечити оптимист во ваквиве ситуации, се надевам дека грешна е бројката.
Тоа што викаш од 40 000, 17 000 што се официјална бројка на спасени, повеќе ми изгледа на луѓе кои немале каде да бегаат па останале се` до моментот на државната евакуација. Што со остатокот, кој можеби избегал по роднини насекаде низ бившите екс ју простори?
За лешевите постои моментот поплавување на гробишта, масовни гробници... Едина беља можно е да биде минските полиња да се разместат.
Стварно не знам, не размислувам баш најреално во ваквиве ситуации, но некако 23 000 ми е огромна бројка.
Во поплавите во Скопје 62ра, немаше ниту еден загинат или бројката неофицијално не стигнала дури ни двоцифрен статус. Земјотресот беше погубен, 1100 жртви и уште 3000 со трајни последици. Но пак не се 23000.