Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Зошто некој да ти го откупува на пример како што велиш за смешна цена ? Земи и продавај го сам на пазар , пред пазар , преку огласи и слично. Плус ти ако почнуваш бизнис со земјоделие само за да земаш субвенции од држава , а не да се прехрануваш со тоа тогаш која е целта?Финтата е што тогаш нема да земеш субвенци кои се нели “мизерни“. Имаш поволни услови и за механизација да земеш државата ти го купува пола тракторот на пример другата половина ја доплаќаш на рати со поволна каматна стапка. Нафтата е скапа да речеме ајде нека е , но замисли да се воведе проектот зелена нафта т.е црвената нафта која би била со поефтина цена за земјоделците, тогаш би се нашол некој и истата би ја препродавал на превознициве со одреден ќар. Таков ни е менталитетот тоа е факт :). Да резимирам од земјоделие се живее и тоа солидно само треба да ти се работи.

Не знам ова дали е точно со половина цена, но друго е чудно. Колку пари е еден трактор и колку би била рата. Пошто скоро и да немам видено нови трактори, сеуште се главни имт, фергусон и слични од времето на тито, барем кај оние кои работат земјоделие.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Русофилијата ми е чудна како феномен, како се појавува и развива и тие работи :)
Обично сум приметил кај постари лица, 60+, дедо ми беше голем русофил. Ме чуди како кај млада раја се појавува таа состојба.

Јас сум белгиофил ама тоа е друга прича...:cool:

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Русофилијата ми е чудна како феномен, како се појавува и развива и тие работи :)
Обично сум приметил кај постари лица, 60+, дедо ми беше голем русофил. Ме чуди како кај млада раја се појавува таа состојба.

Јас сум белгиофил ама тоа е друга прича...:cool:
Хм....прво ги засакуваш преку изучувањето на јазикот.... Потоа гледаш на нив како контратежа на западот и сите негови игри. Трето....ах тие сухои

Sent from my ST21i using Tapatalk

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Хм....прво ги засакуваш преку изучувањето на јазикот.... Потоа гледаш на нив како контратежа на западот и сите негови игри. Трето....ах тие сухои

Sent from my ST21i using Tapatalk

Сухои? Тие само на воениот пазар нешто прават, лајв имам видено Су-22, ружњикав авион сличен на МиГ-21 малку помасивен и Су-25.
За контратежа не знам баш, сите ние сме западни дечки колку и да негираме, тој е мајндсетот, каков би бил `источен` мајндсет не можам ни да замислам...

Него има тема некоја за авиони и остали летечки машини?

Еве неколку секси примероци, Атлас Чита (јужноафрички Мираж на стероиди) и Конкорд.
151562.jpg

chdjj02.jpg

08.jpg

108332.jpg

Конкордот е жива сензуалност :D
Сериозно немам видено таква грациозност во друг индустриски дизајн. Постојат и топ-модели од модните писти кои можат да му позавидат. (inlove)

Треба да отворам тема...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

До сега бил жив? :eek: Најпреценетиот автор уште од Биг бенгот до денес, шпански серии на хартија, ама од друга страна ѕвер, да продадеш милиони книги и да станеш толку славен со такви писанија е неверојатен потфат, своевиден трол на современата литература. Риспекат.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Читам што пишувате и си велам не сум за овде.... Навистина не можам да ве сватам, можеби затоа што не ми се случила се уште љубов и се си мислам нема ни да ми се случи.. А толку би сакала, но ете нема, а можеби затоа што не верувам во тоа љубовта. Велат ако не веруваш нема ни да видиш, а ако не видиш не можеш ни да веруваш. :D

О драга ќе доживееш и ти. Таа не признава верба или разбирање - во или надвор од неа. Не и' е битно. Едноставно се случува и те тера да ја изразуваш - кај некого со блесаво пишување, кај друг со креативен молк. Да не ти филозофирам доволно сама ќе филозофираш кога ќе дојде - таква каква што е.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
како прво: да никот ми е оптимистка - некој што секогаш има решение за се, никогаш не се откажува и во црното наоѓа бела точка, како второ: не сум разочарана што не ми се случила љубов, едноставно не верувам во љубовта, можеби баш затоа што не ми се случила. Не гледам спротивност на оптимизмот. Не сваќам баш што има врска тоа со никот но секој различно ги резонира работите . ;)

Љубовта е соу мејнстрим, омразата е права ствар.:kafe

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Не знам ова дали е точно со половина цена, но друго е чудно. Колку пари е еден трактор и колку би била рата. Пошто скоро и да немам видено нови трактори, сеуште се главни имт, фергусон и слични од времето на тито, барем кај оние кои работат земјоделие.
Имат кај нас имат земено доста знам дека државата им дава половина од парите , а колкава е ратата стварно незнам. Проблем е слаба информираност на земјоделците.

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Имат кај нас имат земено доста знам дека државата им дава половина од парите , а колкава е ратата стварно незнам. Проблем е слаба информираност на земјоделците.

Лани забележав чудна ствар, југословенска регистрација со петокрака на трактор :unsure си викам да не сум се нашол во твајлајт зоун нешто ова она... или некој трактор да не преминал преку временски портал ... најмалку четврт век значи не бил регистриран и си тера...