Телема

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Нема што да се простува, и точно е : купишта подбуцнувања бидејќи нема соговорници со кои би се терал убав муабет...
Дури и критички да е, барем да се знае што се критикува - тоа постојано го барам од форумџии кои пробуваат да критикуваат...
И не, благодарам, не сакам да сум модератор на темава... :)

И жена може да биде телемит :) Така да... да, телемитите ја знаат тајната на жената :D
Телимитите знааат се`, не се сомневам во тоа. Плус науката е на нивна страна.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ти се сомневаш во мајчиното млеко не пак во тоа дали телемитите знаат или не знаат се.
И го ценам тоа кај тебе, тоа се бара. Сомневај се дури и кога се сомневаш! ;)

П.С.
@Electra ете гледаш дека треба по 3 казнени и да се избрише темава? :)
Што правиме сега?

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Сепак, о аспиранту, нека победите не ти носат Гордост, зашто со зголемувањето на Знаењето би требало да се зголеми и Мудроста. Оној што малку знае, мисли дека знае многу; но оној што знае многу свесен е за своето незнаење. Го гледаш ли оној кој мисли дека е мудар? Повеќе надеж има за будалата отколку за него.

Liber XXX

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ти се сомневаш во мајчиното млеко не пак во тоа дали телемитите знаат или не знаат се.
И го ценам тоа кај тебе, тоа се бара. Сомневај се дури и кога се сомневаш! ;)

П.С.
@Electra ете гледаш дека треба по 3 казнени и да се избрише темава? :)
Што правиме сега?
Не, сепак нема да ја бришеме зашто нема причина за тоа, туку ќе ја пратиме на одмор до недела, да разладиме глави. :)
Сори дечки.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Liber Al III:
17. Не плаши се воопшто; не плаши се ни од луѓе ни од Судбини, ни од богови, ниту од што било. Не плаши се од парите, ни од смеата на будалестиот народ, ниту од која било друга сила на небото или на земјата или под земјата. Ну е твое засолниште, како што Хадит е твојата светлина; а јас сум јакоста, силата, жестината на твоите раце.

Последна промена:

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
За три дена завршува Конкурсот за Есеј на тема: Телема - Моето разбирање на Законот!

Ваша задача е да напишете 10 реда (до 418 зборови) есеј за тоа како Вие ја разбирате Телемата ( философски, религиозно, практично, итн) според Вашето искуство и Вашето проучување на Законот, под ваш избран псевдоним кој што ќе биде искористен при објавувањето во весникот Самек.

Повелете линк и ако сакате, испробајте го вашето знаење и разбирање.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Нека ви е среќна новата 110-та година од новиот Еон! Многу успеси, надминувања и мудрост! И секако - љубов под волја! :)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Појаснување за оние што "се знаат":
Телемитската нова година започнува на 20-ти март, период познат и како: Aries equinox, и коинцидира со телемитскиот празник: Feast for the Equinox of the Gods.
А од кога почнале телимитите да го бројат времето?

Нели беше времето илузија? Чуму потребата да мериш нешто замислено?
@Хептаграм

Едит: Не сакам да ме сфатите грешка, прашувам чисто информативно.