Серии - Општи дискусии

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Elementary
MV5BNTAwMTExNTM4N15BMl5BanBnXkFtZTcwOTkwOTgxOA@@._V1._SX330_SY500_.jpg

Милионита верзија за Шерлок Холмс .
Се случува во денешно време, во Њу Јорк и да Вотсон е женско. Иако бев скептична за серијава и ја гледав за тепање време, морам да признаам дека сум погрешила. Се заразив ептен. Оваа верзија на Холмс, ме потсеќа малку на Монк. На почетокот ми пречеше што Вотсон е женско, некако не можев да се навикнам на неа. Но, како и да е, препорачувам.

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Elementary
MV5BNTAwMTExNTM4N15BMl5BanBnXkFtZTcwOTkwOTgxOA@@._V1._SX330_SY500_.jpg

Милионита верзија за Шерлок Холмс .
Се случува во денешно време, во Њу Јорк и да Вотсон е женско. Иако бев скептична за серијава и ја гледав за тепање време, морам да признаам дека сум погрешила. Се заразив ептен. Оваа верзија на Холмс, ме потсеќа малку на Монк. На почетокот ми пречеше што Вотсон е женско, некако не можев да се навикнам на неа. Но, како и да е, препорачувам.

Ерес!!!
Ова ме потсеќа на филмови од типот на оној со Линколн и вампирите...
Луси Лу како Вотсон? Rly?
Постои само една серија која и да бил жив самиот А.К.Дојл би ја одобрил а тоа е британската со Џереми Брет. Егзистирање на Холмс во денешен наративен контекст е патетично а снимање на филмови и серии после наведената е грев!
Пример е новата британска серија `Холмс` која продуцкиски е одлична но попусто, временско-културолошкиот контекст е сосема неспоив со ликот и делото на Дојл...

jeremy-with-edward-hardwicke.jpg

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ерес!!!
Ова ме потсеќа на филмови од типот на оној со Линколн и вампирите...
Луси Лу како Вотсон? Rly?
Постои само една серија која и да бил жив самиот А.К.Дојл би ја одобрил а тоа е британската со Џереми Брет. Егзистирање на Холмс во денешен наративен контекст е патетично а снимање на филмови и серии после наведената е грев!
Пример е новата британска серија `Холмс` која продуцкиски е одлична но попусто, временско-културолошкиот контекст е сосема неспоив со ликот и делото на Дојл...

jeremy-with-edward-hardwicke.jpg

Jeremy spoke in cla-a-a-ass t`day!
Инаку повеќе ја глеам серијава ради релаксација и ради Џони Ли Милер. Луси ми е премногу мртва тука, така да никогаш не ги поистоветувам овие со оние од 80тите. Старите се класи изнад новите.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Jeremy spoke in cla-a-a-ass t`day!
Инаку повеќе ја глеам серијава ради релаксација и ради Џони Ли Милер. Луси ми е премногу мртва тука, така да никогаш не ги поистоветувам овие со оние од 80тите. Старите се класи изнад новите.

Повеќе е околу смислата Холмс и Вотсон да се реплицираат во време и место кое им е неприродно. Ок, поради `брендот` на Холмс како ултимативен фриленс детектив секогаш ќе се снимаат серии и филмови, но надвор од викторијанско-едвардијански контекст се обесмислува све. Дедукциските способности на Холмс и видот на криминал со кој се среќавал се типични за тоа време и брилијантноста е типична за тоа време,место и услови. Сега во новите серии ќе земат по нешто од оригиналниот Холмс и се обидуваат да го стават во alien surrounding со сомнителни резултати...

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Кој не ја гледал серијата HOMELAND нека ја гледа. Три сезони се снимани до сега по 12 епизоди се. Секоја епизода се повеке те навлекува, лудница се. Во серијата се зборува за ЦИА и нејзината борба против терористичките напади во Америка. Многу добри ситуации дејствиа и глума. Значи до сега оваа е врвот.

Сега почнав да ја гледам Scandal ама уште на почеток сум. Ај некој нека ми препорача некоја серија од овој тип, со детективи, претседатели политика така нешто.