Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Ох што да ти кажувам уште? Ништо не разбираш. Знаеш дека те сакам,познато ти е,ама сепак не го разбираш сакањево мое. Да читаше меѓу редови ..ех,колку многу ќе разбереше..Извини ама имам желба да те фатам за рамена,да те тресам и да ти изнакажам се и да те треснам со нешто по глава и пак нема да се сетиш дека од што те сакам ми доаѓа ...не можам,не знам изгледа да сакам како сите нормални луѓе...

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Сакам да ти кажам дека ми недостасуваш.
Ама не ми недостига таа што моментално се дружи со атласот на анатомијата на човечкото тело.
Ми недостасува таа која што кога ќе ја споеше нејзината рака со мојата кожа сиот свет исчезнуваше во истиот миг.
Ми недостасува таа чие што немирно спиење ме будеше секоја ноќ.
Ми недостасува таа што знаеше да ме разбуди во неделно утро носејќи ми ги ангелчињата во кревет.
Ми недостасува она што го имавме. Го мразам ова што го имаме.
Уште неколку денови недостигаат за да стигне денот на мојот „втор“ роденден. Секогаш сме го славеле, не знам дали ќе го славиме овој пат, но... ако се сетиш дека тој датум воопшто постои, те молам купи ми времеплов...

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
сдк - веќе ми недостигаш! Убавата вечер помината со тебе, така легната на твоите топли прегратки останав и не ми се одделуваше од нив, се чувствував сигурна во нив...покрај тебе....се будам во ова неделно утро покрај тебе, го гледам твоето лице....те бакнував се додека не се разбуди со насмевка, а ти ми возврати со нежности со што водевме љубов....ме изнендади и со твоето утринско кафенце кое ми го донесе во постела, иако сепак се боревме кој да го направи... :sreken

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Замисли љубов колку долго не сакав ништо да ти кажам...
Ме потрупа со тишина која остана само да ја премолчам, да ја проживеам и да се насмеам.
Ново сонце изгреа и други пеперутки пролетаа... стравот дека работите ќе тргнат наопаку остана.
Се плашам дека реалноста не е реалност, се плашам дека и новото сонце ќе зајде, се плашам дека занесот е само занес кој поминува... се плашам дека новиот пат по кој чекорам е нова бездна која ќе ме проголта...
Само сакам сила за да ги направам вистинските работи...

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Кога ми беше најтешко, тогаш кога мислев дека љубовта е само во стих во баладите, се појави ТИ...ми го отвори срцето, ме описа со нежна љубов и среќа! Те сакам! Никогаш не верував дека ќе те најдам, но кога те сретнав повторно почнав да живеам! Секој ден ќе те сакам...помалку од вчера, повеќе од утре!

always-loving-me-heart-love-love-message-mooi-pink-Favim.com-40024.jpg

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Кога ми беше најтешко, тогаш кога мислев дека љубовта е само во стих во баладите, се појави ТИ...ми го отвори срцето, ме описа со нежна љубов и среќа! Те сакам! Никогаш не верував дека ќе те најдам, но кога те сретнав повторно почнав да живеам! Секој ден ќе те сакам...помалку од вчера, повеќе од утре!

Oва болдот да не мислеше обратно? Оти вака некако нелогично ми изгледа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and Photographer