Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Молкум се провлекувам додека кротко сонуваш.Ми доаѓа да те разбудам само за да ја почуствувам топлината на телото.Се засолнувам под јорганот.Ја ставам раката над твојата половина.И сега да умрам страв нема да почуствувам.Љубовта кон тебе ќе сузбие се што негативно над глава надвиснало.Те сакам во секој дел од денот поспан,раздразлив,радосен и мој.Само мој!Кога солзите ти итаат низ лицетои несмасно ги бришеш со шамивчето додека гледаш љубовен филм.Кога ноздрите ти се разраниле и непрестајно киваш.Кога сјајот ти ги обросува очите од среќа.Но најмногу ми се допаѓа врелата воздишка ти ја чуствувам на вратот,кога плунката ни станува едно,а телата компактибилна прегратка,како две парчиња сложувалка ќе се спојат.Мумлаш во постелата.Проклета да бидам.Мислите биле прегласни..Што да правам кога врискаат од љубов .

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
tumblr_mjk9ncL6Eh1s86yovo1_500_large.gif

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Сакам да ти кажам те сакам. Ама нема! Сакам да те бакнувам слатко, да вкусиш бакнеж што е. Ама нема! Сакам да те гушнам силно и да ти шепотам колку те посакувам. Ама нема! Сакам да ме сакаш. Ама нема...

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Кога молчиш те слушам најгласно, и најмногу ме болиш тогаш.
И носам погани клетви ко китенки нанижени, ама ги стегам.
И што ако ти ги подарам, кога значението им е ништо,
и што ако...кога ти само молчиш.

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Знам дека сигурно ти е хаос во главата. И мене би ми било когане знам што сакам. А можеби знаеш, ама немаш храброст. Можеби сеуште се пронаоѓаш себе си. Сакам во твојата прегратка да си мммм-кам до заспивање. Ете тоа сакам ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and Luckky

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Дали имаш желба, да запознаеш некоја личност од минатото одново, за првпат? Дали дел од твојата испревртена фантазија посакува ,,збогум” да не значи навистина крај, туку ,,ќе ми недостасуваш до следното видување” кога ќе го запознаеш истиот странец? Повторно. Експлозија во кората на свеста и потсвеста. Повторно.Нели ние жалевме само по акциите што не сме ги превземале кога сме имале шанса? А што правиме со тие за кои сме жедни и гладни што еднаш се случиле и ги сакаме пак? Од ново. Сосема од почеток.
Дојди поблиску. Уште неколку чекори поблиску. Сакам да ги запознаам демоните кои се кријат во внатрешното Ти. Конечно да ги сретнам нивните очи склопени врз моите раширени зеници. Во тишина и мир. На само. И тие се’ ќе ми кажат од почеток. А јас ќе им ја дошепнам целата тежина во мојата глава и сета бучава од гласните експлозии на ,,Што ако" во неа.
Можеме ли да бидеме странци еден за друг? Зошто сигурна сум дека се запознавме во погрешно време, под погрешен хороскопски знак. Можеби следниот пат ќе се сретнеме повторно некаде низ улиците на некој мал град кој ќе ги издржи тежините на нашите взаемни големи очекувања.
Повторно палам оган под тмурното небо кое се спрема да се истури врз мене. И повторно ја чувствувам експлозијата во мојата глава – денот кога се разбудив со потреба за некого. Некој како ти. Или не некој. Туку самиот ти.

Итаме низ времето секој ден од нашите животи.
Додека заспиваме сонувајќи.
Додека се будиме надевајќи.
Додека заспиваме со чувството на déjà vu, дека повторно сонуваме но овој пат за нешто ново. Кое пак, не е ново.
Итаме кон моментот на новото здраво. Итаме кон мирисот на возбудата на новото возење.
До следниот пат кога ќе те запознаам....За првпат.. И сета таа експлозија од чувства и мирис на нови корици кои чекаат да бидат напишани долж небесната линија.

А ти, немој да гледаш низ прозорецот тогаш. Небото ќе биде сето во пламен.

Explos_C3_A3o__5BOtaCute_5D_large.png