Јас со мојата мајка контактирам но ретко се гледам еднаш месечно навистина ми е жал што е во болница и слепа е јас нонстоп на работа и во друг град на болница одам еднаш месечно, најмногу ми е жал што имав татко болен во мозокот и малтретира ако сеуште живеевме со него денес сигурно и мене ќе ме повредеше како што мајками ја ослепи со удари. Зато сакам сите да ве посоветувам добро внимавајте со кого и со каков карактер стапувате во брак и со кого правите деца не е се во љубовта и до мозокот е. Јас и да се заљубам морам да проверам како ќе се живее со брачниот пар затоа што нема да ме боли мене но за дете срце може да ми се распара.Ја видов сега темава и некако жал ми падна за поранешниот дечко....
Кога имал 8 години мајка му го напуштила и сега веќе нема никаков контакт со неа...
Зошто така мислиш? Зошто сите мајки ги ставаш во еден кош?Но дали љубовта на мајката кон сите свои деца е подеднаква?
Дали мајката ги сака еднакво сите деца или има едно кое и е милениче и има посебен третман?
Постојат и татковци.Порано кога биле повеќе деца во едно семејство поголемите браќа и сестри се грижеле за помладите како да се нивни родители.Зошто така мислиш? Зошто сите мајки ги ставаш во еден кош?
Јас би рекол дека постојат мајки што ги раѓаат децата, а никогаш не им обрнуваат внимание ниту па им покажуваат љубов.
Наспроти ваквите мајки има и онакви кои што се до таа мера пожртвувани за двете деца, што животот, здравјето, среќата, времето, буквално сѐ им подаруваат на сите свои деца.
И, тука може да се спомнат и оние мајки што ги наведе ти.
Ама, тоа не треба да значи дека „мајката“ како општ поим не е за сите деца еднаква.
Ама немојте со вакви квази константации.Постојат и татковци.Порано кога биле повеќе деца во едно семејство поголемите браќа и сестри се грижеле за помладите како да се нивни родители.
Не е далеку Маја од вистината дека секогаш мајката си фаворизира едно чедо пред другите.
Ама немојте со вакви квази константации.
Дај ми статистички податоци дека е така?
Секако дека постојат и татковци, но темата е за мајки, затоа ги оставив во сенка, да беше темата „Љубовта на мајката и таткото е најсилна“ ќе напишев поинаку.