Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ама ти нема да ги отвориш, друг сигурно ќе ги отвори што го интересира темата. :)
Јас се трудам секогаш да напишам нешто и ако сметам дека мора соговорникот да читне и нешто друго (изворот) од каде ми е тоа, давам цитат и линк до целиот текст (ако е голем текстот).
Тебе ти смета било каков линк во пост или само моите? :)
Тоа не го разбрав никогаш.

Зборам за сите, јас не сакам мислење во кое главната содржина е линк кон некој текст. Јас со сигурност нема да го отворам и да го читам тоа. Ако сакам да читам некаде нешто, ќе читам. Замисли си дебата меѓу двајца кои се гледаат во очи. Дебатираат и едниот му вика „Ај сеа иди на овој сајт и прочитај таму што пишува“. Додека кога би му извадил некој цитат/извадок од таму и би го поткрепил своето мислење со тоа би изгледало многу покултурно, поприфатливо и појасно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Зборам за сите, јас не сакам мислење во кое главната содржина е линк кон некој текст. Јас со сигурност нема да го отворам и да го читам тоа. Ако сакам да читам некаде нешто, ќе читам. Замисли си дебата меѓу двајца кои се гледаат во очи. Дебатираат и едниот му вика „Ај сеа иди на овој сајт и прочитај таму што пишува“. Додека кога би му извадил некој цитат/извадок од таму и би го поткрепил своето мислење со тоа би изгледало многу покултурно, поприфатливо и појасно.

Не, ќе му кажам книга каде да прочита.
Бидејќи јас можам до тука да објаснам. За поеќе, ќе мора да читне - ако го интересира сето тоа.
Затоа ставам линкови.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Државата треба да ти обезбеди, или службите на државата? Патриотизмот го поврзуваш со земјата или со службите во неа?

Земјата (почвата) е горе долу иста по цел регион. Не постои македонски, српски, бугарски или словенечки хумус. Или Базалт...:) Државата е цел на обожување на патриотот а не земјата. Кој е будала да обожува некое запустено поле во Мариово наспроти песочна плажа во Грција... проблемот е што кога државата е феил, како во случајов. Дали патриотот треба да пружи безусловна љубов?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Земјата (почвата) е горе долу иста по цел регион. Не постои македонски, српски, бугарски или словенечки хумус. Или Базалт...:) Државата е цел на обожување на патриотот а не земјата. Кој е будала да обожува некое запустено поле во Мариово наспроти песочна плажа во Грција... проблемот е што кога државата е феил, како во случајов. Дали патриотот треба да пружи безусловна љубов?

Колку и да не ги сакам, колку и да не ги подржувам во она што денес го прават, сепак Бернајс пропаганда - Се плашам од луѓе.
...дали патриотите по секоја цена
вљубени се и кога земјата е болна?!...

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Колку и да не ги сакам, колку и да не ги подржувам во она што денес го прават, сепак Бернајс пропаганда - Се плашам од луѓе.
...дали патриотите по секоја цена
вљубени се и кога земјата е болна?!...

Similar sentiments. Мене пак ми е чудна рајата која е фан база на тој бенд...:^)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Similar sentiments. Мене пак ми е чудна рајата која е фан база на тој бенд...:^)

Порано (ама стварно порано, негде пред да се роди хипстеризмот на просториве) беа добар бенд и имаа добра порака. Сега ги гледам што прават у пакет со Распеани Скопјани, баграта на Соња Исмаил, додади го тука и Мирко Попов и шлагот на дружината бетмен велит и Дарета.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.

Муабетот ми беше почвата е иста ама ,,народот" и ,,народот на функции" не се исти поими. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Форумов навистина го има вистинското име, ЦрноБело. Два табори, препукувања со се што се наоѓа при рака.
Или си црн, или си бел.

Туку ние од Челси шо да прајме?

Вие ќе губите од црвените. Се е во контраста, имам спомнато повеќе пати. :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius