Јас не би му препорачал да бара мислење од теолог. Библијата јас, признавам дека има доста поучни работи во неа. НО, да бидеме реални библијата е само книга која опишува некој си таму Бог. Зошто би верувал во библијата, а не во митовите и легендите на античките митологии??? Тие не се корисни? Ах, да. Библијата. Таа е дар од бог (ама оној вистинскиот). Истиот тој бог (кој условно земаме дека постои) кој беше праведен и дозволуваше научници да горат во негово име, луѓе да умираат во негово име, луѓе да бидат свирепо искасапени, силувани, ограбени, осакатени во негово име. Да не спомнувам инквизиции (и не ми се вадете со католицизам, зашто истиот Бог го имате). Истиот тој кој ги сака сите подеднакво но некако тие што не веруваат во него однапред се осудени. Истиот тој бог кој ги створил луѓето за да го обожуваат и да му го хранат егото (уствари не би требало со „му“ да пишувам зашто „му“ е за машки род, а бог нема род). Истиот тој бог ги учи своите следбеници да го отфрлаат целото материјално задоволство, но ним тешко им оди па возат мерцедеси до божјиот храм. Семоќниот и сезнаен Бог е тој кој ги оставил Адам и Ева пред јаболкницата, но кога Ева му даде на Адам од јаболкото Бог беше изненаден (не е ли ова парадоксално со тоа омнискутентноста на Бог?) и навреден па затоа што многу ги сакаше своите створенија кои го навредија ги осуди на смртен живот на Земјата со сите земни зла и добра.