Секс на прв состанок или не?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
99/100 мажи воопшто не ценат секс на прв дејт ?

Баш спротивно.
Од машка страна не би значело ниту орал, ниту онтоп и ајт. Туку од машка страна ( говорам за себе ), грижата дали свршила, дали и било удобно, добро, слатко е максимална.

Јас додека имам секс со некоја девојка, гледам максимално да ја задоволам, затоа што сексот е најголемата можна уживанција што постои во светот, било каде, било кога.

Не е тоа почитта, не е тоа довербата, итн итн.

Го ценат сексот, не ја ценат онаа со која ќе имаат секс на прв дејт, да не зборуваме за уан најт стенд...тоа е.... некои би рекле дека е еволуциски `увјетовано`, некои дека е ствар на консенсуз. Маж кој тврди дека цени некоја поради секс од прва - лаже.

Не зборуваме за врска,туку за прв дејт или уан најт. Зошто некој би се замарал дали свршила или и било уау - на некоја која прв пат ја гледа?! Ќе добие орден? И онака се впуштил во уан најт стенд за да ги задоволи своите потреби. И да се пофали после, бидејќи секс за кој не се разбрало - уствари и не постоел :D

Освен тоа напнување за секс на прв дејт не е на арно. Очекување секс на прв дејт е незрело.
На крајот многу работи зависат и од возраста, не е иста перцепција на 17,25,30...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Имајте секс кога сакате, со кого сакате и како сакате.
Нема тука полемизирање, нема тука закони... тука може да си кажуваме за себе си кога и како и со кој бараме секс :)

П.С. Ако сте деца и сте невини - скокнете го мојот совет и уживајте си во животот. ;)

Animal, vegetable or mineral, you`d do anything to everything?!:D

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Animal, vegetable or mineral, you`d do anything to everything?!:D

Не прашувај други што би, прашањето се одговара секој за себе си...
Значи: Animal, vegetable or mineral, I would do anything to everything?!
Ете ова го прочитај и си одговори за себе си!
Тоа е муабетот... премногу се грижите за други кој, кога и каде!

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не прашувај други што би, прашањето се одговара секој за себе си...
Значи: Animal, vegetable or mineral, I would do anything to everything?!
Ете ова го прочитај и си одговори за себе си!
Тоа е муабетот... премногу се грижите за други кој, кога и каде!

Постои место за загриженост. Шо ако некоја каже дека сака да има секс со Папата?

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Постои место за загриженост. Шо ако некоја каже дека сака да има секс со Папата?

Нема место за загриженост. Што ако некој каже дека е швалер на жена ти?
Имаш побитни работи за кои би се грижел ти, отколку за Папата ;)

Реков: Имајте секс кога сакате, со кого сакате и како сакате. И воопшто не се заморувајте за другите со кој, кога и како сакаат! ;)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Имајте секс кога сакате, со кого сакате и како сакате.
Нема тука полемизирање, нема тука закони... тука може да си кажуваме за себе си кога и како и со кој бараме секс :)

П.С. Ако сте деца и сте невини - скокнете го мојот совет и уживајте си во животот. ;)
Либерализација :)
Ова мора да е поврзано со волјата ако не се лажам.

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Не не и не.
Не ради морални предрасуди или самоколење после свршениот чин туку ради мене. Првиот состанок ми е упознавање на општите карактеристики на потенцијалниот партнер. Генерални размислувања за суштинските работи, професија, интереси итн кои во ниеден случај нема да ме опуштат максимално за да му ги покажам моите физички недостатоци или стенкањето.:rolleyes:

Да бидеме реални, времето не е само градење на доверба, времето е и добар релаксатор после упознавањето на меѓусебните маани и недостатоци. И кога мислам на време, мислам на неодредено подолго време наместо неколку часа. Е тоа.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Нема место за загриженост. Што ако некој каже дека е швалер на жена ти?
Имаш побитни работи за кои би се грижел ти, отколку за Папата ;)

Реков: Имајте секс кога сакате, со кого сакате и како сакате. И воопшто не се заморувајте за другите со кој, кога и како сакаат! ;)

Што ако?
Не сум женет, така да ќе видиме, футуризмот не ми е баш приоритет...:D

И шо ако рече? Не кажа нешто паметно...

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Ова мора да е поврзано со волјата ако не се лажам.

Не знам, кај тебе со што е врзано дали ќе имаш секс или не на прв состанок со маж или пак жена? Да не ограничуваме ;)

И шо ако рече? Не кажа нешто паметно...

Истото важи и за тоа што ти ме праша мене во врска со Папата!